Commissaris bij een woningcorporatie, een vak apart!

06-03-2014 11:13

Hoe houd je als commissaris goed toezicht bij een woningcorporatie? Die vraag is misschien wel actueler dan ooit tevoren. De ontwikkelingen in de corporatiesector gaan snel, inclusief de steeds verdergaande professionalisering van de interne toezichthouder. De vraag naar nieuwe toezichthouders zal de komende jaren alleen nog maar toenemen.

De lat voor nieuwe commissarissen ligt hoog, met alle dynamiek en de verhoogde maatschappelijke aandacht die er voor de corporatiesector is. Wie commissaris wil worden in de corporatiesector, dient zich daar uiteraard goed op voor te bereiden.

De VTW en het Nationaal Register geven met deze herziene en geactualiseerde versie van de eerdere publicatie uit 2009, een handreiking voor aankomend commissarissen over “hoe” goed toezicht te houden. De publicatie is zeker ook interessant voor zittende commissarissen én voor degenen belast met de selectie en benoeming van commissarissen.

Hildegard Pelzer, Koos Parie en Olaf Smits van Waesberghe wijzen u de weg in deze specifieke sector. Hierbij komen de wereld van de woningcorporaties, corporate governance en uw rol als commissaris aan bod. De auteurs leggen u de vragen voor die u zichzelf en de corporatie als commissaris zou moeten stellen.

Download de publicatie


Veel gezocht