Bestel het boek 'Verbinding Verbroken’ met ledenkorting

18-05-2012 13:46

Maatschappelijke ondernemingen werken in een complexe omgeving. Ze hebben te maken met vele stakeholders, allen met hun eigen wensen en verwachtingen ten aanzien van het presteren van de maatschappelijke onderneming. Dat betekent voor bestuurders continu zoeken naar draagvlak voor keuzes. Lastig genoeg, want alle stakeholders tevreden stellen is simpelweg onmogelijk. Daar komt bij dat er steeds minder valt te kiezen, want de financiële middelen nemen af.

Woningcorporaties bevinden zich wat die problematiek betreft in de kopgroep. Juist in deze sector neemt de financiële spankracht snel af en blijven de verwachtingen onverminderd hoog. Bestuurders en toezichthouders staan voor de schone taak om in deze context ervoor te zorgen dat hun corporatie de juiste keuzes maakt. Of, in andere woorden: dat de legitimiteit van de corporatie in stand blijft. Dit boek spitst zich toe op deze sector, zonder het brede perspectief van de maatschappelijke onderneming uit het oog te verliezen.

Die legitimiteit, of liever het gebrek daaraan - ‘vervreemding van de achterban' - manifesteert zich op onverwachte momenten maar verdwijnt ook net zo gemakkelijk weer. Het boek 'Verbinding Verbroken' ontrafelt, aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk, legitimiteit en geeft de handvatten om erop te sturen.

Als lid van de VTW kunt u dit boek met korting bestellen. U betaalt tijdelijk slechts € 26,95 in plaats van € 39,95. Via www.berenschot.nl/verbindingverbroken kunt u het boek bestellen.


Veel gezocht