Begrotingsbehandeling Wonen en Rijksdienst

08-10-2015 12:05

Deze week (op 7 en 8 oktober) debatteert de Tweede Kamer met minister Blok over de begroting Wonen en Rijksdienst 2016. Verschillende oppositiepartijen hebben het kabinet gevraagd om de verhuurdersheffing af te schaffen of om te zetten in een investeringsverplichting. Veel aandacht is er voor de huisvesting van vluchtelingen en statushouders.

Heffing corporaties voor Autoriteit woningcorporaties
Het onafhankelijke Kamerlid Roland van Vliet heeft gevraagd naar de besteding van de € 15 miljoen euro bijdrage van de woningcorporaties aan de Autoriteit Woningcorporaties. De minister heeft hierop als volgt geantwoord: "Het geld wordt gebruikt om het toezicht uit te voeren zoals ik het aan de ILT heb gemandateerd. De heffing wordt opgelegd naar rato van het aantal wooneenheden dat door een corporatie wordt verhuurd. Voor de samenvoeging in de woonautoriteit waren ongeveer 53 fte werkzaam bij de ILT en het CFV. Deze zijn overgegaan naar de nieuwe Autoriteit. De Autoriteit zal in de komende jaren, afhankelijk van de ontwikkeling van het toezicht, een geleidelijke groei doormaken."  

Lees hier de schriftelijke vragen van de Tweede Kamer en de antwoorden van de minister hierop. Een deel van de vragen worden door de minister mondeling beantwoord in zijn 2e termijn op 8 oktober.

Lees hier het nieuwsbericht van Aedes en de brief die aan de Tweede Kamer is gestuurd over de verhuurderheffing.

Overigens hebben een aantal fracties na het zomerreces besloten van woordvoerder te wisselen. Zie ook de vragenstellers vanuit de fracties.
De heer Fashad Bashir is woordvoerder namens de SP (was mevrouw Sadet Karabulut)
De heer Wouter Koolmees is woordvoerder namens D66 (was de heer Kees Verhoeven)
De heer Albert de Vries is woordvoerder namens de PvdA (was de heer Jacques Monasch)


Veel gezocht