Antwoord minister Donner op vragen van het Tweede Kamerlid Karabulut (SP) over grondtransacties corporaties

17-08-2011 05:52

Op de vraag wat de reactie van minister Donner is op de bevindingen uit het CFV rapport ‘Onderzoek grondposities en projectontwikkeling bij woningcorporaties’ geeft de minister onder meer het volgende antwoord: “Het CFV heeft een onderzoek uitgevoerd naar grondposities en (risicovolle) projecten bij corporaties. Doel van het onderzoek was om inzicht te verkrijgen in het risicobeheer bij grondverwerving en risicovolle vastgoedprojecten bij corporaties. Risicobeheer heeft volgens het CFV de volle aandacht van corporaties maar kent nog de nodige tekortkomingen.

 

Het CFV doet op grond van dit onderzoek een aantal aanbevelingen. Zo wordt corporaties aanbevolen om een specifiek beleid voor grondposities en risicovolle projecten te formuleren dat is gebaseerd op hun visie en missie. Het is van belang dat besturen daar invulling aan geven en de raad van toezicht daarop toeziet. Het CFV gaat samen met enkele corporaties en de VTW (Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties) aanbevelingen uitwerken als handvat voor raden van commissarissen / raden van toezicht.”

 

De minister staat achter de aanbevelingen van het CFV en het beoogde vervolg vindt de minister passend gezien de bevindingen.


Veel gezocht