Aedes - Europese Commissie evalueert ATAD

11-09-2024 14:27

De Europese Commissie (EC) gaat de ATAD-richtlijn evalueren. Dit biedt een kans om onze zorgen en aanbevelingen naar voren te brengen. Aedes roept de EC dan ook op tot een herziening van de richtlijn en benadrukt wederom dat de huidige beperkingen op rente-aftrekken, belemmeringen vormen voor noodzakelijke investeringen in de bouw en renovatie van sociale huurwoningen. 

Deze aanpassing is belangrijk omdat de Europese Commissie (EC) wonen als prioriteit heeft gesteld. De renteaftrekbeperking heeft een negatieve invloed op het concurrentievermogen van de sector en op de strategische investeringen die nodig zijn om aan de vraag naar betaalbare huurwoningen te voldoen. Aanpassing van de richtlijn kan uiteindelijk leiden tot een stimulans voor de bouw en renovatie van sociale huurwoningen, wat bijdraagt aan het verbeteren van de leefomstandigheden en het aanbod van betaalbare woningen in Nederland.

NSC-kamerlid Merlien Welzijn heeft eerder al kamervragen gesteld met betrekking tot de impact van ATAD op strategische investeringen in de sociale huursector.

De VTW ondersteunt de oproep van Aedes tot herziening van de richtlijnen.

Klik HIER om het artikel op de website van Aedes te lezen 

Aedes - Evaluation ATAD Directive 2024


Veel gezocht