7 juni 2012: Congres 'Toezicht houden in de toekomst'

23-02-2012 07:13

Op donderdag 7 juni 2012 organiseren de VTW en de toezichthouderverenigingen in de zorg (NVTK), het onderwijs (VTOI) en de kinderopvang (NVTK) een vervolg op de succesvolle bijeenkomst Toezicht houden in de Toekomst 2011. U bent van harte uitgenodigd om op deze bijeenkomst met collega’s van gedachten te wisselen over hun én uw visie op het toezicht en de toezichthouder in de nabije toekomst.

De bijeenkomst vindt plaats in Congres- en vergadercentrum Domus Medica te Utrecht en is van 09.30-17.00 uur

Soft skills voor een krachtig toezicht
Het accent ligt dit jaar op de verhouding tussen krachtig toezicht en zachte vaardigheden. Hoe kan stevig en alert toezicht worden gehouden zonder de verhouding met bestuurders nodeloos op scherp te zetten? Hoe kan een toezichthouder de tegenkracht vormen binnen de governanceverhouding zonder tegen te werken? Deze vragen zullen op uiterst praktische wijze centraal staan in de workshops.

Programma
In de ochtend zullen prof. dr. Ernst Hirsch Ballin, prof. dr. Annemieke Roobeek en dhr. Anton Westerlaken in gaan op de betekenis voor het toezicht van ontwikkelingen in politiek, openbaar bestuur, bedrijfsleven en maatschappij. Zij hebben een schat aan ervaring en expertise als bestuurder, wetenschapper en commissaris. Nieuwe ontwikkelingen worden besproken en ruime aandacht zal worden besteed aan de professionalisering van de rol van toezichthouder. Wat mag van toezichthouders worden verwacht, wat voor eisen mogen aan toezichthouders worden gesteld? Ook zal aandacht worden besteed aan de maatschappelijke rol van de toezichthouder. De ochtend zal worden afgesloten met een paneldiscussie onderleiding van dagvoorzitter Harry Starren.

In de middag kunt u kiezen uit maar liefst acht workshops. Met een keur aan experts: Hildegard Pelzer, Astrid Elburg, Karin Doms, Monica Haimé, Margrietha Wats, Eelke Heemsker, Cor van Montfort, Maurits de Brauw, Jacques Gerards, Daniel Le Gras en Ton van Zonneveld. Deze workshops zullen elk met een eigen accent ingaan op het thema soft skills en stevig toezicht. Aan het eind van de dag zult u een goed beeld hebben van de actualiteit in het toezicht. Nadere informatie over deze workshops volgt nog. Kosten

Kosten
De deelnamebijdrage is € 295,00 (ex BTW) voor leden van de VTW en andere toezichthouderverenigingen. Voor niet-leden is de deelnamebijdrage € 495,00 (ex BTW).

Inschrijven
Voor inschrijven, meer informatie en updates van het programma kunt u kijken op de website www.toezichtintoekomst.nl. Heeft u vragen neem dan contact op met Simone van den Akker
van het congressecretariaat CommGres (simone@commgres.com, 0418-637340).


Veel gezocht