31 oktober 2014: ledenbijeenkomst over Herzieningswet en conclusies parlementaire enquête

22-08-2014 06:12

Op vrijdagochtend 31 oktober 2014 houdt de VTW een bijeenkomst om haar leden bij te praten over de laatste ontwikkelingen rond de novelle/Herzieningswet. Hierbij zullen ook  de conclusies van de PEW aan de orde komen.

De presentatie van het eindrapport van de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties staat gepland voor donderdag 30 oktober 2014. Ronald van Vliet, voorzitter van deze commissie, zal "heet van de naald" een toelichting geven op het eindrapport en de aanbevelingen.

Erik Jan van Kempen, directeur Woningmarkt bij het directoraat–generaal Wonen en Bouwen bij het ministerie van BZK, zal de stand van zaken van de novelle/Herzieningswet schetsen en ingaan op de gevolgen van de uitkomsten van de parlementaire enquêtecommissie voor deze wet.
Op 20 juni j.l. heeft minister Blok de novelle/Herzieningswet naar de Tweede Kamer gestuurd. Op 4 september a.s. houdt de Tweede Kamer hierover een ronde tafelgesprek met partijen uit de sector, waaraan ook de VTW zal deelnemen. Op 11 september a.s. vergadert de commissie Wonen en Rijksdienst over de novelle/Herzieningswet (schriftelijke vragenronde).

Er is tijdens de bijeenkomst volop gelegenheid tot stellen van vragen; bijv over wat de concrete gevolgen zijn van de novelle/Herzieningswet voor de corporaties en het interne toezicht.

Meer informatie over exacte tijd en locatie volgt later op deze website. Leden ontvangen dan een uitnodiging per mail met een aanmeldingslink. 


Veel gezocht