30 november 2012: bijeenkomst voor bestuurssecretarissen

01-11-2012 08:58

Intern toezicht is gebaat bij een goed functionerende bestuurssecretaris. De invulling van deze functie verschilt echter per organisatie en persoon. Dat maakt de rol van bestuurssecretaris (of bestuursadviseur) een statusvolle, maar tegelijkertijd een inhoudelijk vage functie. Een functie die bovendien in beweging is en binnen de eigen organisatie vaak geen directe sparringpartner kent.

&Windhausen, een adviesbureau op het snijvlak van bestuur, toezicht en organisatie van maatschappelijke ondernemingen, beschouwt de bestuurssecretaris als een van de bewoners van het bestuurskwartier. Andere bewoners zijn het bestuur, de interne toezichthouder en de controller.

De afgelopen 2 jaar heeft &Windhausen in het kader van haar initiatief ‘Regie in het bestuurskwartier’ samen met bestuurssecretarissen uit verschillende sectoren een aanzet gegeven voor een nadere uitlijning van de functie van de bestuurssecretaris. De kennis en ervaringen die daarbij zijn opgedaan, willen ze nu graag delen met andere bestuurssecretarissen. Dat doet ze op 30 november op een bijeenkomst speciaal voor bestuurssecretarissen.

Deze interactieve dag is georganiseerd in samenspraak met bestuurssecretarissen die hebben deelgenomen aan de eerder door &Windhausen georganiseerde verdiepingsdagen en ontwikkelgroepen. Centraal staan de diverse rollen en het bijbehorende handelingsrepertoire van de bestuurssecretaris en is er tijd om tips en ervaringen uit te wisselen.

Inmiddels hebben al ruim 20 bestuurssecretarissen zich aangemeld. Is deze dag iets voor uw bestuurssecretaris? Dan vindt u meer informatie over het programma als u hier klikt.


Veel gezocht