2e Leergang voor aankomend commissarissen in woningcorporaties van start in januari 2011

18-06-2010 14:52

Op 3 juni 2010 is de pilot Leergang voor aankomend commissarissen in woningcorporaties afgesloten. Alle veertien deelnemers die de 1e leergang hebben gevolgd en een jaar stage hebben gelopen bij een raad van commissarissen van een woningcorporatie, ontvingen een bewijs van deelname.

De Leergang voor aankomend commissarissen is een intitiatief van de VTW in nauwe samenwerking met een aantal bureaus voor werving en selectie van commissarissen in woningcorporaties. Hiermee vergroten zij samen actief het aanbod van geschikte kandidaten en stimuleren tegelijkertijd de diversiteit binnen raden van commissarissen van woningcorporaties.

Na evaluatie van de pilot zijn de VTW en de bureaus Atrivé, Colourful People, Ebbinge, ERLY, Nationaal Register en Public Spirit overeen gekomen om in januari 2011 te starten met een 2e Leergang.

De Leergang biedt plaats aan maximaal 14 geselecteerde kandidaten. Een selectie van mannen en vrouwen, met (specifieke) kennis en werkervaring in de profit en/of non-profit sector, in de leeftijd tussen de 35 en 55 jaar oud en met verschillende (culturele) achtergronden.

Heeft u belangstelling of vragen, dan kunt u zich melden bij één van bovengenoemde selectiebureaus. Zij selecteren de kandidaten uit alle aanmeldingen.
Ook woningcorporaties die aan kandidaten een stage willen aanbieden kunnen zich hier opgeven.

Zie ook Governance Update 2010-06


Veel gezocht