VTW & NVTZ Interactieve online dialoogsessie ‘Hoeder van de dialoog’

04-06-2024 13:00 - 14:15
Online
Marius Buiting, directeur NVTZ, Karin Runia (ervaren toezichthouder in de zorg, eigenaar van Multipel en expert op het gebied van dialoog in de organisatie)
10
1
Naar leden login voor inschrijven

Omschrijving bijeenkomst

VTW en NVTZ houden op dinsdag 4 juni a.s. van 13.00- 14.15 uur een kleinschalige interactieve online dialoogsessie over ‘Hoeder van de dialoog’. Oftewel de netwerkrol van de RvC. De sessie is voor toezichthouders in de wooncorporatiesector en de sectoren zorg en welzijn en dient als verdieping op het gezamenlijk langjarig onderzoek van beide verenigingen. Er is plek voor 20 deelnemers. Doel van deze dialoogsessie is om deelnemers handvatten te geven voor dialoog, voorbeelden uit de praktijk te delen, en input voor een volgend onderzoek.

Er liggen veel maatschappelijke vraagstukken die met name door samenwerking in netwerken kunnen worden opgelost. Het is daarom belangrijk om elkaars perspectief te begrijpen en om met de juiste partijen in gesprek te zijn over de juiste onderwerpen. Met als doel de toekomstige dilemma’s tussen RvB-RvC en binnen de RvC bespreekbaar te maken. In deze sessie gaan we nader in op de dialoog binnen de organisatie en de dialoog in en met de omgeving.

Eén van de sprekers is Marius Buiting, directeur NVTZ, die de rol ‘hoeder van de dialoog’ toelicht. Nu we meer samenwerken met andere partijen in de regio of in gemeenschappen zijn er nieuwe spelers die ook steeds meer een rol gaan spelen en een actievere rol krijgen bij de oplossing van maatschappelijke vraagstukken.

Vervolgens geeft Karin Runia (ervaren toezichthouder in de zorg, eigenaar van Multipel en expert op het gebied van dialoog in de organisatie) een aantal praktijkvoorbeelden. Zij bespreekt wanneer dialoog als communicatievorm kan worden ingezet en wat de netwerkrol voor de RvC betekent. Heeft de RvC een beeld of de organisatie dialoog voert en met wie (bijvoorbeeld belanghouders). Staat de RvC zelf in verbinding met de ander en nemen zij hierin een actieve rol.

Tenslotte voeren we interactief in groepjes het gesprek met elkaar over toezicht in samenspel met de omgeving. Welke competenties en vaardigheden zijn daarvoor nodig als intern toezichthouder?

Tijdsindeling programma

De online sessie duurt 1 uur en 15 minuten en het programma is als volgt:
- start inleiding Marius Buiting over de rol ‘Hoeder van de dialoog’
- Karin Runia geeft praktijkvoorbeelden
- interactieve sessie
- samenvattende afsluiting
Terug naar overzicht

Veel gezocht