e-NIEUWS oktober 2013 (1)

Ledenraadpleging ABBW

Eind september jl. zijn alle VTW-leden via de mail uitgenodigd om deel te nemen aan een online ledenraadpleging over de Alternatieve Beloningscode Bestuurders Woningcorporaties (ABBW).

Lees verder

WNT: stand van zaken procedure en het overgangsrecht

Op 13 september jl. hebben de VTW en de NVBW, vertegenwoordigd door respectievelijk de advocatenkantoren Stibbe en Houthoff Buruma voor de Rechtbank Den Haag hun pleidooien gehouden inzake de door hen aanhangig gemaakte procedures. Ook de Staat der Nederlanden, vertegenwoordigd door de landsadvocaat, heeft een pleidooi gehouden. Hieronder zal in een ingezonden artikel advocate Nicole Sjoer, die bij de zitting aanwezig was, inhoudelijk op de procedure en de zitting van de Rechtbank ingaan. Hierin komt ook het overgangsrecht, o.a. bij herbenoemingen aan de orde.

Lees verder

Congres 'Governance in de semi-publieke sector'

Op 4 november a.s. organiseert de VCV-kring Public Governance van NyenrodeAlumni vereniging samen met Nyenrode Business Universiteit het congres “Governance in de semi-publieke sector”. De vraag die centraal staat: welke verbeteringen zijn nodig om de governance in de zorg, het onderwijs en de sociale woningbouw toekomstbestendig te maken?

Lees verder

Nationaal Commissarissen Onderzoek 2013: De verschillende rollen van een commissaris

Het Nationaal Commissarissen Onderzoek wordt dit jaar voor de zevende keer uitgevoerd. In de afgelopen jaren heeft het onderzoek tot meerdere publicaties geleid en heeft het bijgedragen aan het debat rondom bestuur en toezicht in verschillende sectoren.

Lees verder

'Wat hebben huurders nog meer te vrezen?'

'€19.650,- boete! Wat hebben huurders nog meer te vrezen?' is een bundel over huurrecht, geschreven door Piet van der Sanden. In de bundel komen 66 praktische vragen en antwoorden over huurrecht van woonruimte aan bod, aan de hand van geschillen uit de praktijk.  

Lees verder

Regionale themabijeenkomsten

In 2013 zijn er nog drie regionale themabijeenkomsten in het kader van de campagne 'Wij toetsen ons toezicht'. U kunt zich opgeven voor de volgende bijeenkomsten:

24 oktober, Arnhem (Van der Valk)
14 november, Vught (Van der Valk)
12 december, Rotterdam (Airport Hotel)

Lees verder