Nieuwsbrief 12 mei 2023

Save the date - 20 juni 2023: ALV & Afscheidssymposium voor Guido van Woerkom 'Samen werken aan een nieuwe koers voor de volkshuisvesting'

Save the date! Op dinsdag 20 juni 2023 organiseert de VTW haar ALV en afscheidssymposium voor Guido van Woerkom, voorzitter VTW met als thema  'Samen werken aan een nieuwe koers voor de volkshuisvesting - de impact van het interne toezicht'. 

 

Lees verder

Nieuwe podcast: VTW Actueel - In gesprek met BZK

In deze podcast gaan Eelkje van de Kuilen en Frank Roerdinkholder in gesprek met Gijs Zeestraten, afdelingshoofd Corporaties bij de directie Woningmarkt van het ministerie BZK, over de ontwikkelingen in de sector.

Lees verder

Reactie VTW en NVTZ internetconsultatie Wet versterking regie volkshuisvesting

De VTW heeft samen met de NVTZ gereageerd op de internetconsultatie voor de Wet versterking regie volkshuisvesting. De reactie is voorbereid door de werkgroep Nationale Prestatieafspraken die hiervoor met verschillende stakeholders heeft gesproken.

Lees verder

‘Denk als team na over opleidingsplan’ - Maarten van de Donk en Lydia van Oudenaren van Programmaraad VTW Academie

In de Programmaraad van de VTW Academie bewaken onder meer VTW-leden de kwaliteit van het aanbod en adviseren zij over de inhoud van de opleidingen en masterclasses. Voorzitter Maarten van de Donk en Lydia van Oudenaren (ook bestuurslid VTW) roepen andere VTW-leden op om mee te denken over de programmering van de academie én om als team een opleidingsplan voor de RvC te maken.

Lees verder

Wat brengt een bestuurssecretaris de RvC?

De laatste jaren zien we ook bij woningcorporaties steeds vaker een bestuurssecretaris die zowel de bestuurder als de RvC ondersteunt. Waarom eigenlijk en wat kan deze functionaris de RvC en de organisatie brengen? In de korte publicatie ‘Wat brengt een bestuurssecretaris de RvC?’ geven Carin Bruil (bestuurssecretaris in de corporatiesector) en Ingrid van der Kraan (senior beleidsmedewerker VTW) het antwoord op deze vraag en wijzen zij op belangrijke aandachtspunten.

Lees verder

Actualisatie handboek marktwaardering 2022: aandacht voor de basisversie

Op 31 maart 2023 is het aangepaste handboek modelmatig waarderen marktwaarde gepubliceerd, nadat in februari werd geconstateerd dat de actualisatie van Q4 niet goed verwerkt bleek te zijn. Met name voor (kleinere) corporaties die de basisversie hanteren bleken te hoge waarderingen uit het geactualiseerde model te komen. Corporaties en accountants sloegen alarm.

Lees verder

Overzicht komende VTW bijeenkomsten

De VTW heeft de komende maanden nog een paar mooie bijeenkomsten gepland staan. Zien wij u daar?

Lees verder

VTW Academie: Nieuwe masterclass 'De woonzorgopgave, het veranderde speelveld van woningcorporaties'

De laatste jaren is de zorgvraag steeds meer een woonvraag geworden die in de toekomst ook steeds groter en complexer gaat worden. De veranderingen in wonen met zorg vragen ook om een ander gesprek in de boardroom. Wat wordt er landelijk, regionaal en ook lokaal van woningcorporaties verwacht? Wat betekent dit voor de woningcorporatie? En welke vragen en dillema’s zouden dat kunnen oproepen voor het intern toezicht? 

Lees verder

VTW Academie: agenda

De volgende masterclasses gaan dit voorjaar nog van start en hebben nog deelnemersplaatsen beschikbaar. Meer informatie over de specifieke masterclass is te vinden op de website van de Academie. Daar kunt u tevens ook het hele programma vinden voor 2023.

Lees verder

Actueel: vacatures in RvC

Op dit moment hebben we 6 vacatures bij 6 corporaties:  Woontij, Weller Wonen, Mooiland, MeerWonen, Actium en Woningstichting Naarden.

Lees verder

Dag na Hemelvaart , 19 mei 2023, geen VTW nieuwsbrief

Volgende week vrijdag, 19 mei 2023, verschijnt er geen VTW nieuwsbrief. De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 26 mei a.s. 

Lees verder