Nieuwsbrief 1 juli 2022

Kabinet sluit nationale prestatieafspraken volkshuisvesting met Aedes, Woonbond en VNG

Op donderdag 30 juni 2022 heeft minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening nationale prestatieafspraken gemaakt met Aedes, Woonbond en VNG. Door het afschaffen van de verhuurderheffing per 1 januari 2023 komt er bij corporaties jaarlijks circa €1,7 miljard aan investeringsruimte vrij. Daar tegenover staan bindende prestatieafspraken die gericht zijn op een verdubbeling van de bouwproductie van sociale huurwoningen, vergaande verduurzaming van meer dan 675.000 woningen, huurmatiging en een verplichte huurverlaging voor de laagste inkomens en er wordt geïnvesteerd in woningverbetering en het aanpakken van vocht- en schimmelproblemen.

Lees verder

'Wat kunnen we gaan doen voor nieuwe huurders?' - gesprekken over toezicht met belanghouders tijdens regiobezoek Bergen op Zoom

Op 23 juni was de VTW te gast bij woningcorporatie Stadlander in Bergen op Zoom, één van de zeven regio's waar we langsgaan in het kader van de jubileumtour voor het 20-jarig bestaan van de VTW. In de VTW-bus gingen we in gesprek met de huurdersbelangenvereniging en bestuurders over de belangrijkste thema's en uitdagingen.

Lees verder

VTW Academie: Een incompany opleiding voor uw organisatie?

Wist u dat het ook mogelijk is om bij de VTW Academie een incompany opleiding voor uw Raad van Commissarissen aan te vragen? Een op maat gemaakt programma dat wordt afgestemd op de specifieke vragen en behoeften vanuit de RvC. De VTW Academie brengt u graag in contact met een passende expert, met wie u vervolgens zelf het programma, de opzet, thematieken en data afstemt.

Lees verder

Actueel: vacatures in de RvC

Op dit moment hebben we 5 vacatures bij 4 corporaties online: bij De Vooruitgang, Vechthorst, Wonen Midden-Delfland en Woningstichting Putten. 

Lees verder

Politiek nieuwsoverzicht 27 juni 2022: De Jonge kijkt naar doelmatigheid woningbouwimpuls na kritiek Rekenkamer

In het politiek nieuwsoverzicht van deze week: hebben de investeringen in de woningbouwimpuls wel zin gehad; minister tevreden over prognose woningbouw, maar is het tekort aan woningen wellicht nog veel groter; de Omgevingswet komt weer een stap(je) dichterbij; en nog geen wetswijziging na het Didam-arrest.

Lees verder

Steve Smit benoemd tot lid RvT Stichting Visitatie

De Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN) is zeer verheugd te kunnen meedelen dat de heer drs. S.G. (Steve) Smit benoemd is tot lid van de Raad van Toezicht (RvT). Bij SVWN bestaat de RvT uit vijf toezichthouders. De leden worden voorgedragen door de oprichters (Aedes, VTW, VNG, BZK, Aw en de Woonbond).

Lees verder