e-NIEUWS augustus 2014

Nieuwsbrief augustus

In verband met het zomerreces zal er in augustus één nieuwsbrief uitkomen. Het bestuur en bureau van de VTW hopen dat u een prettige vakantie heeft gehad.

Lees verder

Toezichthouder 2.0

Toezichthouder 2.0
Marcel Roorda (FiftyTwoDegreesNorth) heeft een gastbijdrage voor deze nieuwsbrief geschreven over de 'toezichthouder 2.0'.

In de wereld waarin bestuurders steeds grotere belangen en verantwoordelijkheden vertegenwoordigen en waarin negatief nieuws zich verspreidt met de snelheid van licht, zijn toezichthouders niet meer weg te denken.

Lees verder

De commissaris confronteert

De commissaris confronteert

De tijd is kort, de druk is hoog en je hebt niet alle informatie. Herkenbaar? De omstandigheden waaronder u als commissaris discussieert met de bestuurder komen verrassend overeen met die van een debat. Commissarissen zouden daarom ook het gedrag moeten tonen dat hoort bij een debat. Het doel is immers altijd: worden we overtuigd of niet? Een pleidooi voor de terugkeer van gezonde debatprincipes, de advocaat-van-de-duivel en Socrates in de RvC.

Lees verder

CFV: negen corporaties in gebreke

Het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) heeft negen corporaties in gebreke gesteld, omdat zij geen of onvolledige verantwoordingsgegevens hebben aangeleverd. De deadline hiervoor was 1 juli jl. Het CFV heeft niet de namen van de betreffende corporaties naar buiten gebracht.

Lees verder