Nieuwsbrief 24 september 2021

Politiek nieuwsoverzicht 24 september 2021: verhuurderheffing verlaagd

In het politieke nieuwsoverzicht van deze week: De plannen voor Prinsjesdag lekten uit (1 miljard voor woningmarkt) en de Algemene Politieke Beschouwingen leverden deze week nog een verlaging van de verhuurderheffing met 500 miljoen euro op. De VTW vindt dat onvoldoende gelet op de maatschappelijke opgave.

Lees verder

‘We willen digitale transformatie naar hoger plan tillen’ - interview met Boban Vukicevic, lid van de VTW-werkgroep IT en digitalisering

De VTW heeft een werkgroep ingesteld die zich buigt over de digitale transformatie en de rol van de toezichthouder. Boban Vukicevic, digi-commissaris van Staedion en Leystromen en één van de leden van de werkgroep, benadrukt het belang van die digitale transformatie.

Lees verder

VTW Academie: Eerstvolgende masterclasses van de VTW Academie

De volgende masterclasses gaan binnenkort van start en hebben nog enkele deelnemersplaatsen beschikbaar. Meer informatie over de specifieke opleiding is te vinden via de links hieronder. Op de website van de VTW Academie vindt u overigens ook het volledige programma van het najaar van 2021.

Lees verder

Prijsvraag toezichtvisies: update

In de komende ALV van 23 november a.s. reikt de VTW voor het eerst de prijs voor de beste toezichtvisie uit. Na de oproep van de VTW om mee te doen met de prijsvraag voor de meest inspirerende toezichtvisie, zijn er ongeveer 100 toezichtvisies ingestuurd. Een update over de laatste stand van zaken.

Lees verder

Rapport TNO over energiearmoede

TNO doet onderzoek naar de energietransitie. Eén van de aspecten daarbij is het voorkomen van energiearmoede. De VTW beveelt de samenvatting van het rapport dat TNO hierover onlangs publiceerde, van harte aan bij onze leden om kennis van te nemen.

Lees verder

Actueel: vacatures in de RvC

Op dit moment hebben we 6 vacatures bij 4 corporaties online. Daarnaast is het VTW-bestuur op zoek naar twee nieuwe bestuursleden en zoeken we twee leden die lid willen worden van de Financiële commissie.

Lees verder