Prijsvraag toezichtvisies: update

In de komende ALV van 23 november a.s. reikt de VTW voor het eerst de prijs voor de beste toezichtvisie uit. Na de oproep van de VTW om mee te doen met de prijsvraag voor het meest inspirerende toezichtvisie, zijn er ongeveer 100 toezichtvisies ingestuurd. Een update over de laatste stand van zaken.

Twee studenten van de Tilburg University, Anne-Roos Kraaijenzank en Jaap Braaksma, hebben in overleg met de jury, een methodiek ontwikkeld om deze visies te screenen. Op basis van een tiental kenmerken zijn alle visies gescoord:

Over de screening door middel van de 10 kenmerken wordt door Stefan Cloudt en Niels Karten van Tilburg University nog een artikel geschreven voor de VTW. Op basis van de screening zijn dertien visies geselecteerd, die vervolgens door de jury zijn beoordeeld. In de ALV van 23 november hoort u welke drie visies een prijs hebben gekregen en uiteraard ook waarom.

Jury

 

Jaap Winter (voorzitter), o.a. hoogleraar Corporate Law, Governance and Behaviour aan de VU in Amsterdam; Pauline Meurs, o.a. hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam; Kristel Baele, o.a. voorzitter Raad voor Cultuur en Stefan Peij, o.a. directeur van de Governance University.

Lees hier het interview met juryvoorzitter Jaap Winter over de toezichtvisie, dat begin juli 2021 werd gepubliceerd in de nieuwsbrief.

 


Terug