Nieuwsbrief 27 augustus 2021

Resultaten uitvraag naar de accountantskosten 2020 onder VTW-leden - Ben Spelbos en Albert Kerssies

De administratieve lasten van corporaties blijven nog steeds erg hoog. Naast de kosten voor het externe toezicht (de Aw), het aanleveren van verplichte verantwoordingsinformatie en de visitaties zorgen de accountantskosten voor deze forse lasten. De VTW wil in gesprek met de minister, haar ambtenaren en politieke partijen over oplossingen voor de te hoge accountantskosten.

Lees verder

‘In de basis moet je elkaar kunnen verstaan’ : RvC de Woonmensen kiest voor jonge commissaris - interview met Maud Groenberg en Frank Roerdinkholder

De RvC van de Woonmensen in Apeldoorn ging bewust op zoek naar een jongere kandidaat om aan een divers team te bouwen. Dat ging volgens RvC-voorzitter Maud Groenberg niet vanzelf. Met de selectie van Frank Roerdinkholder - 39 jaar, met ervaring in de sector, maar zonder ervaring als commissaris - is dat toch gelukt. Hij is nu een half jaar commissaris. 

Lees verder

Vacatures financiële commissie VTW

De Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) zoekt twee nieuwe leden voor de Financiële Commissie, wegens het vertrek van twee zittende leden per november 2021.

Lees verder

VTW Academie: Heeft uw woningcorporatie ruimte voor een trainee met een frisse blik?

Na zeven succesvolle edities starten de VTW en de VTW Academie aankomende december met de achtste leergang voor aankomende commissarissen bij woningcorporaties. Deze leergang is bedoeld voor mensen die sterk overwegen om commissaris bij een woningcorporatie te worden en bestaat uit acht opleidingsdagen, verspreid over één jaar. Dit wordt gecombineerd met een traineeship van een jaar bij een Raad van Commissarissen. 

Lees verder

Politiek nieuwsoverzicht 23 augustus 2021: minister in gesprek met corporaties over brandveiligheid

De Tweede Kamer is nog altijd met reces, tot dinsdag 7 september a.s. Deze week een relatief beperkt politiek nieuwsoverzicht. Minister Ollongren wil in gesprek met corporaties over brandveiligheid, risico's bij woningtoewijziging en Wonen op de politieke agenda.

Lees verder

Actueel: vacatures in de RvC

Op dit moment hebben we 7 vacatures bij 7 corporaties online:

Lees verder

Woningcorporaties De Vernieuwde Stad investeren in vijf jaar € 24,8 miljard in woningen

De 27 grote, stedelijke woningcorporaties verenigd in De Vernieuwde Stad (DVS) publiceren hun investeringsprogramma voor de periode 2021-2025: zij investeren € 24,8 miljard in woningen, Dat is € 1,4 miljard meer dan de periode 2020-2024. Gemiddeld per jaar komt dat uit op € 4,9 miljard. Met dat geld bouwen zij 57.500 nieuwe woningen en verbeteren zij de kwaliteit, door renovatie en verduurzaming, van 232.000 woningen.

Lees verder