Nieuwsbrief 2 juli 2021

7e Leergang aankomend commissarissen succesvol afgerond

Op 17 juni jl. is de 7e editie van de Leergang Aankomend Commissarissen succesvol afgerond. Een groep van 12 gemotiveerde deelnemers, 10 mannen en 2 vrouwen, heeft een jaar lang masterclasses gevolgd en een traineeship bij een RvC van een woningcorporatie doorlopen om zich voor te bereiden op een functie van toezichthouder.

Lees verder

VTW Academie: Professionalisering in de zomer? Online colleges!

Het voorjaarsprogramma van de VTW Academie is afgerond. In september gaan we weer van start met nieuwe masterclasses, die, zoals het er nu naar uit ziet, fysiek worden gegeven. Wilt u zich nog aanmelden voor één van deze programma’s?

Lees verder

Verdieping in de vakantie? Luister dan een VTW Podcast over diversiteit, wonen en zorg en nog veel meer

De zomervakantie komt er aan. Naast de broodnodige ontspanning en rust, heeft u vast ook behoefte aan reflectie en verdieping. Waarom dit niet combineren door te luisteren naar één van de VTW Podcasts? We hebben inmiddels bijna 20 podcasts online staan, speciaal voor toezichthouders. Laat u inspireren door de gesprekken over uiteenlopende onderwerpen als diversiteit in de RvC, wonen en zorg, de beleidsregels van de Aw en Opgaven en middelen. 

Lees verder

Aedes stelt scriptieprijs 2021 in

(Aedes.nl) Goed en betaalbaar wonen in Nederland kan profiteren van nieuwe en innovatieve inzichten van jonge en talentvolle pas-afgestudeerden. Daarom stelt Aedes vanaf dit jaar de Aedes-scriptieprijs beschikbaar. Die is bedoeld voor de beste masterscriptie van studiejaar 2020-2021 op het brede terrein van de Nederlandse woningmarkt, volkshuisvesting, sociale huur en/of woningcorporaties. De drie beste scripties ontvangen prijzengeld van 2.500, 1.000 of 500 euro. Wie gaat de prijs in de wacht slepen? 

Lees verder

Politiek nieuwsoverzicht 28 juni 2021: VVD blijft botsen met minister Ollongren over woningbouw

In het politiek nieuwsoverzicht van deze week de volgende onderwerpen: VVD Kamerlid Koerhuis blijft botsen met minister Ollongren over woningbouw; de SP komt in actie tegen sloop Tweebosbuurt in Rotterdam; de minister denkt dat meer financiéle steun voor woningbouw nodig is; wat partijen zeggen over de woningmarkt in de formatie; zorgen bij ChristenUnie over commerciële partijen die tijdelijk sociale huur realiseren; wordt het nog wat met de wooncoöperaties?; en CDA stelt vragen over uitbreiding puntensysteem in huursector

Lees verder

Actueel: vacatures in de RvC

Op dit moment hebben we 8 vacatures bij 7 corporaties online:

Lees verder