Verdieping in de vakantie? Luister dan een VTW Podcast over diversiteit, wonen en zorg en nog veel meer

De zomervakantie komt er aan. Naast de broodnodige ontspanning en rust, heeft u wellicht ook behoefte aan reflectie en verdieping. Waarom dit niet combineren door te luisteren naar één van de VTW Podcasts? We hebben inmiddels bijna 20 podcasts online staan, speciaal voor toezichthouders. Laat u inspireren door de gesprekken over uiteenlopende onderwerpen als diversiteit in de RvC, wonen en zorg, de beleidsregels van de Aw en Opgaven en middelen. 

U kunt alle VTW podcasts hier vinden op onze website.

Liever onderweg luisteren? De VTW Podcast is ook te beluisteren via SpotifyGoogle Podcast en Apple Podcast

VTW Actueel - Volkshuisvesting en Toezicht
In deze serie praten Hans Geurts, Eelkje van de Kuilen (AKD) en Randy Martens / Bart de Jonge (Aedes) over ontwikkelingen in de sector, met name op het gebied van wetgeving. Onder andere de beleidsregels van de Aw, de Staat van de corporatiesector en Opgaven en middelen komen voorbij. 

Wikken en wegen
In deze reeks ontvangen Hans Geurts en journaliste Lisette Vos VTW-leden over specifieke thema's. De vraagstukken en dilemma's van de toezichthouder staan centraal. Aflevering 1 gaat over Wonen en Zorg met Sophie Keulemans en Conny Heemskerk. Aflevering 2 gaat over Goed toezichthouden met Koos Parie en Gerard Erents.

Van kennis naar praktijk
In deze serie staat hoe de kennis van experts vertaald kan worden in praktisch handelen door de RvC. Deze serie is in mei 2021 gestart, met Hans Geurts en Lisette Vos als presentatoren.
Aflevering 1 gaat over Diversiteit en inclusiviteit in de RvC met als gasten Marlies Slingerland en Anke van Rossum (Berenschot) en VTW-lid Esther Stomphorst.

Het werk van de VTW
VTW-directeur Albert Kerssies bespreekt met Hans Geurts in een aantal podcasts o.a. de wetenschappelijke onderzoeken rond intern toezicht en toezichthouden tijdens de corona-crisis. 

 


Terug