VTW zoekt een: Senior beleidsmedewerker Communicatie en Volkshuisvesting

02-05-2024 09:58

Ben jij de communicatiespecialist met een vlotte pen, met passie voor de volkshuisvesting?

VTW zoekt een: Senior beleidsmedewerker Communicatie en Volkshuisvesting - €6.000 p/m - 32-36 uur - Zoetermeer

Functieomschrijving

Als Senior beleidsmedewerker communicatie en volkshuisvesting ga je vanuit de strategische koers aan de slag om impact te maken ten behoeve de leden van de VTW.

Je draagt medeverantwoordelijkheid voor de uitvoering van langetermijnstrategieën op het gebied van communicatie. Je zorgt voor aantrekkelijke en effectieve communicatie via onze website, nieuwsbrief en social media, maar je bent ook verantwoordelijk voor het schrijven van het jaarplan en jaarverslag, en voor het redigeren van teksten. Als aanspreekpunt voor communicatie-uitingen sta je klaar voor je collega’s. De VTW organiseert regelmatig live bijeenkomsten, webinars en heeft een goed beluisterde podcast. Deze bereid je inhoudelijk voor en je begeleidt ook de (communicatie) uitvoering hiervan. Daarnaast onderzoek je nieuwe mogelijkheden om de (digitale) dienstverlening naar een hoger plan te tillen.

Je volgt en duidt actualiteiten op het gebied van volkshuisvesting en governance, je zoekt naar (nieuwe) ontwikkelingen en plaatst dit in de juiste context. Je werkt inhoudelijke voorstellen uit, schrijft beleidsstukken en creëert ‘lobbykansen’. Daarnaast begeleid je inhoudelijk VTW-werkgroepen. Je ondersteunt het bestuur en de directeur proactief.

Je werkt nauw samen met het bestuur, de leden, woningcorporaties, relevante partijen binnen en buiten de corporatiesector en natuurlijk het team van VTW.

We bieden

Prettige en informele werksfeer in een ambitieuze organisatie

 • Een bruto maandsalaris van ca. € 6.000 afhankelijk van opleiding en werkervaring (cao-woondiensten, functiegroep L)
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding
 • Een laptop en telefoon van de zaak
 • In de eerste instantie wordt een jaarcontract geboden dat bij goed functioneren kan worden omgezet naar een vast dienstverband

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo+/wo- werk- en denkniveau
 • Je bent een communicatiespecialist met een vlotte pen
 • Je hebt ruime ervaring als beleidsmedewerker en bij voorkeur op het gebied van volkshuisvesting
 • Je bent van nature nieuwsgierig en creatief, hebt oog voor detail en kwaliteit, en bent flexibel
 • Je kijkt vooruit maar weet ook om te gaan met de waan van de dag
 • Je bent een echte netwerker en werkt graag samen om doelen te bereiken
 • Je hebt ervaring of affiniteit met het ontwikkelen van live bijeenkomsten, webinars en podcasts en je hebt een gastvrije en klantgerichte instelling
 • Je bent digitaal vaardig.
 • Je voelt je thuis in een klein team
 • Pre: Je hebt affiniteit met politiek en kent de weg in politiek Den Haag

Over de VTW

De Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) behartigt de belangen van het intern toezicht op woningcorporaties en bevordert actief de kwaliteit en ontwikkeling van dit toezicht. Dit vanuit de overtuiging dat effectief en waarde gedreven intern toezicht cruciaal is voor het functioneren van woningcorporaties die een belangrijke maatschappelijke taak hebben: het zorgen voor voldoende woningen in een fijne leefomgeving, zodat mensen met een laag (midden)inkomen en kwetsbare groepen goed en betaalbaar kunnen wonen.

De VTW heeft ongeveer 1.150 leden en een bestuur van 6 leden. De organisatie werkt veel met externe ondersteuning om specifieke expertise in huis te halen. Ook zijn er (statutaire) commissies, ledenwerkgroepen en leden van de vereniging die namens de VTW deelnemen in externe commissies. Voor meer informatie over de VTW: kijk op www.vtw.nl.

Solliciteren

Je kunt je interesse kenbaar maken door het sturen van een motivatiebrief of presentatie en een CV naar bureau@vtw.nl. Sluitingsdatum is 27 mei 2024. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bronia Vermaas-van de Bilt op 06-21240211.

De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 31 mei overdag.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Klik hier voor de vacature in PDF.


Veel gezocht