VTW ondersteunt oproep Aedes tot naleving visitatieplicht

02-07-2010 06:31

Aedes roept leden op, die zich nog niet hebben laten visiteren of daarvoor nog geen afspraak hebben gemaakt, om dit alsnog te doen. Op grond van de Govenance Code Woningcorporaties is iedere corporatie die lid is van Aedes en/of de VTW verplicht zich eens in de vier jaar te laten visiteren. De deadline voor de visitatie is 1 januari 2011.

De VTW ondersteunt de oproep van Aedes van harte. Visitatie raakt het hart van de governance van woningcorporaties als maatschappelijke ondernemingen. Het biedt corporaties de mogelijkheid zich op een gestructureerde manier te verantwoorden over hun maatschappelijk presteren. Daarnaast kan visitatie corporaties helpen bij de verdere ontwikkeling van hun organisatie.

Verder wijst de VTW er op dat, vanuit de gezamenlijke verantwoordelijkheid die het bestuur en de Raad van Commissarissen dragen voor de uit te voeren visitatie, actieve betrokkenheid van de Raad van Commissarissen in het hele visitatietraject voor de hand ligt. In de voorbereiding, de uitvoering en de nazorg van de visitatie heeft de Raad van Commissarissen een belangrijke rol.

In augustus brengt de VTW een nieuwe publicatie uit die de Raad van Commissarissen een heldere handreiking biedt voor een actieve betrokkenheid bij het visitatieproces van de corporatie.


Veel gezocht