Toetsingskader verbindingen

26-08-2011 06:09

Nieuwe Governancecode, Tijdelijke regeling daeb en Herzieningswet dwingen toezicht op verbindingen af: Alles onder controle?

Vanaf 1 juli 2011 geldt de nieuwe Governancecode Woningcorporaties. Deze vernieuwde Governancecode gaat expliciet in op het risicomanagement en de interne beheersing van verbindingen en investeringen. Het bestuur dient een toetsingskader voor verbindingen en een toetsingskader voor het doen van investeringen vast te stellen. Voor beide toetsingskaders is goedkeuring van de Raad van Commissarissen vereist. Door het ‘Pas toe of leg uit’ principe vraagt de Governancecode 2011 het bestuur en Raad van Commissarissen om standpunt bepaling. Óf het bestuur legt gemotiveerd uit dat zij geen toetsingskader(s) opstelt voor haar verbindingen óf het bestuur besluit de toetsingskaders vast te stellen. In beide situaties is goedkeuring door de Raad van Commissarissen vereist.

Deloitte Financial Advisory Services B.V. schreef een notitie over het vaststellen van een toetsingskader voor verbindingen (download). De notitie biedt ook een doorkijkje naar op stapel staande wetgeving in de Herzieningswet over verbindingen.


Veel gezocht