Online masterclasses ook beschikbaar voor niet-VTW leden

13-01-2016 15:00

Bent u nog geen lid van de VTW en overweegt u om commissaris te worden? Bent u geïnteresseerd in de corporatiesector en wilt u meer te weten komen over wat woningcorporaties doen? Twee online masterclasses (webinars) zijn nu ook beschikbaar voor niet-leden van de VTW.

Het gaat om:

  • De woningcorporatie – een private onderneming met een publieke opdracht
    Dit online college introduceert degenen die de corporatiesector niet kent in de woningcorporatie als private onderneming met een publieke opdracht. Er wordt ingegaan op de publieke opdracht en de kerntaken van de corporaties en op de vijf kernfuncties die de inrichting van de corporatie bepalen. De wereld van de woningcorporaties is sterk veranderd. Bestuurders en commissarissen zien zich dan ook geplaatst voor tal van (nieuwe) strategische vraagstukken.
    Spreker: Koos Parie, interim-bestuurder, adviseur en commissaris bij woningcorporaties
    Co-spreker: Rob Haans, bestuurder De Alliantie
  •  De woningcorporatie van buiten naar binnen
    Dit online college introduceert degenen die de corporatiesector niet kennen in de externe omgeving waarbinnen de corporatie opereert. Als maatschappelijke onderneming heeft de corporatie niet alleen te maken met bewoners als afnemers van woondiensten, maar ook met gemeenten en andere (lokale) stakeholders, met externe toezichthouders en de rijksoverheid. Het college gaat in op huidige denkbeelden ten aanzien van de legitimering van de corporatie en wat dit betekent voor het maken van strategische keuzen en het toezicht door de RvC.

    Spreker: Rob Haans, bestuurder De Alliantie
    Co-spreker: Koos Parie, interim-bestuurder, adviseur en commissaris bij woningcorporaties

Masterclass volgen?
Als niet-VTW leden kunt u deze online masterclasses voor 125 euro per masterclass  volgen. U kunt hiervoor contact opnemen met Danielle Eroglu via bureau@vtw.nl. Na betaling van het bedrag ontvangt u een persoonlijke link en inlog naar de betreffende masterclass.


Veel gezocht