Gezocht: VTW-Bestuurslid met een bestuurlijk profiel en passie voor de volkshuisvesting

06-09-2023 09:50

Heeft u een passie voor de volkshuisvesting, bent u maatschappelijk betrokken en wilt u een cruciale rol spelen in het toezicht op woningcorporaties? Het bestuur van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) zoekt een bestuurslid met een bestuurlijk profiel. Als VTW-bestuurslid bent u een van de drijvende krachten achter de verdere professionalisering van de toezichthouders in de corporatiesector.

De VTW is een inspirerende beroepsvereniging die commissarissen ondersteunt bij het houden van toezicht op woningcorporaties. Als VTW-bestuurder heeft u directe impact op het beleid en de besturing van de vereniging.

Wij zoeken naar een visionair, een teamspeler en een creatieve denker met een gedegen kennis van en ervaring met bestuur en organisatiecultuur. Samen met de collega bestuursleden en ons compacte en gemotiveerde verenigingsbureau staan we klaar om commissarissen te faciliteren bij het toezichthouden op woningcorporaties die grote uitdagingen op het gebied van beschikbaarheid, betaalbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid aanpakken.

Wij bieden een stimulerende dynamische omgeving waarin u samen met de collega bestuursleden en het verenigingsbureau kunt bouwen aan een goede toekomst voor de volkshuisvesting.

U vindt het volledige profiel hier: Vacature VTW bestuurslid bestuurlijk profiel september 2023 

Procedure

De VTW heeft een commissie van aanbeveling en beroep die  potentiële bestuurskandidaten voordraagt aan de Algemene Ledenvergadering (ALV). Deze commissie beoordeelt de kandidaten aan de hand van het profiel, waarbij het streven is naar een evenwichtige samenstelling van diverse deskundigheden en persoonlijkheden, zodat de vereniging optimaal kan profiteren van haar bestuur.

De geselecteerde kandidaat voert eerst een gesprek met de commissie van aanbeveling en beroep, de directeur en een afvaardiging van het bestuur. Vervolgens vindt in de tweede ronde een kennismakingsgesprek plaats met de overige bestuursleden. De uiteindelijke benoeming vindt plaats tijdens de ALV op 28 november 2023.

Belangstellenden kunnen hun interesse t/m 20 oktober 2023 kenbaar maken door een korte motivatie (inclusief actueel cv) te sturen naar bureau@vtw.nl.

Voor verdere informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met een lid van de commissie van Aanbeveling & Beroep, Fred Sterk (06 11864222) of met de directeur van de VTW, Bronia Vermaas – van de Bilt (06 21240211).


Terug naar overzicht

Veel gezocht