Gezocht: Lid Commissie van Aanbeveling en Beroep

07-10-2024 11:01

Heeft u ervaring met werving en selectie op bestuurs- en/of RvC-niveau? Heeft u een open blik, kunt u zich een onafhankelijk oordeel vormen, en bent u tegelijkertijd gericht op gezamenlijk resultaat? En vindt u het leuk om in een relatief kleine commissie uw kennis in te brengen en samen te werken?

Commissie van Aanbeveling en Beroep (A&B)

Solliciteer dan naar de positie als lid van de Commissie Aanbeveling en Beroep. Commissielid Harold Willems bereikt 24 november het einde van de maximale zittingstermijn. De commissie is daarom op zoek naar een nieuw lid. De commissie A&B bestaat uit drie leden die zijn benoemd door de Algemene Ledenvergadering en heeft twee taken: 

De voornaamste taak is het zoeken, op basis van een profiel, naar geschikte kandidaten voor het bestuur van de VTW. De commissie maakt een profielschets mede op basis van de huidige samenstelling van het bestuur. Stelt een vacaturetekst op, die aan alle leden van de VTW wordt toegestuurd. De commissie A&B voert selectiegesprekken en doet vervolgens een voorstel voor benoeming aan de Algemene Ledenvergadering. 

De tweede taak van de commissie A&B is het behandelen van een beroep van een lid tegen een besluit van het bestuur t.a.v. ontzetting of schorsing, waar dat in de statuten mogelijk wordt gemaakt, en het doen van een bindende uitspraak inzake dat beroep. 

Profiel

Onze voorkeur gaat uit naar iemand met een juridische achtergrond en ervaring met behandeling van geschillen c.q. beroepszaken. 

Verder: 

  • bent u lid van de VTW; 
  • bent u al enige tijd commissaris bij één of meer woningcorporaties, u heeft bijvoorbeeld een rol in de remuneratiecommissie, heeft een HRM achtergrond en u heeft zich een beeld gevormd van VTW, de taken van het bestuur en inzicht in wat bestuursleden in huis moeten hebben om een goede bijdrage aan het bestuur te kunnen leveren;  
  • heeft u ervaring met werving- en selectie op bestuurs- en/of RvC niveau; 
  • heeft u een open blik, kunt u zich een onafhankelijk oordeel vormen, maar bent u tegelijkertijd gericht op gezamenlijk resultaat. U bent waar nodig, standvastig en kunt verschillende meningen bij elkaar brengen; 
  • vindt u het leuk om in een relatief kleine commissie uw kennis in te brengen en samen te werken. 

  
Huidige samenstelling commissie A&B  

De samenstelling van de huidige commissie A&B is als volgt: 
- Anna Ermers-Mulder (voorzitter commissie A&B), benoemd in eerste termijn per 12-06-2024 
- Harold Willems, aftredend per 24 november 2024 
- Fred Sterk, benoemd in tweede termijn per 11-2023 
Adviseur is VTW-directeur Bronia Vermaas-van de Bilt 

Vergoeding 

Leden van de commissie A&B ontvangen voor hun werkzaamheden een vaste vergoeding van € 250 (peildatum 2024) per dagdeel, exclusief reiskostenvergoeding. De geschatte tijdsbesteding is ongeveer 20 uren per jaar. De benoeming vindt plaats voor 4 jaren met een optie op een verlenging tot de maximale zittingstermijn van 8 jaren. 

Diversiteit 

We willen een diverse en inclusieve commissie vormen, waarin verschillende deskundigheden, persoonlijkheden en achtergronden welkom zijn. 

Reageren 

U kunt uw interesse kenbaar maken door een sollicitatiebrief met curriculum vitae te sturen aan de commissie van Aanbeveling en Beroep, ter attentie van Anna Ermers, via de mail naar bureau@vtw.nl. Reageren kan tot uiterlijk woensdag 16 oktober 2024 - 12.00 uur 

De sollicitatiegesprekken zullen op woensdag 23 oktober a.s. bij van der Valk, Vianen plaatsvinden. De benoeming vindt plaats bij de ALV op woensdagmiddag 20 november 2024. 

Voor meer informatie kunt u bellen met Voorzitter van de Commissie A&B Anna Ermers (06-20625301) of VTW-directeur Bronia Vermaas-van de Bilt (06-21240211).  


Veel gezocht