e-NIEUWS september 2013 (nr. 2)

Prinsjesdag en de woningmarkt 2014

Dinsdag 17 september jl. was het weer Prinsjesdag, waarbij ook de woningmarkt veel aandacht kreeg. De verhuurderheffing werd door koning Willem-Alexander zelfs in de troonrede genoemd.

In de Miljoenennota staat de verhuurderheffing voor een bedrag van 1,2 miljard euro ingeboekt.

Lees verder

Overhandiging rapport commissie Winter aan minister Blok

Met waarderende woorden voor het werk en de aanbevelingen van de VTW-commissie ‘Verbetering kwaliteit intern toezicht woningcorporaties’ nam minister Blok (Wonen) op 10 september 2013 het rapport in ontvangst uit handen van de commissievoorzitter prof. dr. Jaap Winter.

Lees verder

Akkoord Blok en Aedes maakt veel los

Het zal u als toezichthouder vast niet ontgaan zijn: eind augustus heeft minister Blok een akkoord gesloten met het bestuur van Aedes over de corporatiesector. De VTW heeft hierover reeds gezegd 'gemengde gevoelens' te hebben over het resultaat.  

Lees verder

Interview met Cor Pijlman, voorziter RvC Laurentius

Grondig screenen aan de governance code woningcorporaties. Het kan nu, dus waarom niet?!
Laurentius heeft roerige tijden gekend en nog steeds is de Bredase woningcorporatie herstellende van één van de meest besproken fraudezaken in de volkshuisvesting. Waar het eerst draaide om ontslagen, saneringen en forensische onderzoeken, wordt er nu weer gebouwd aan een betrouwbare, goed functionerende organisatie. Maar hoe keer je het tij en hoe voorkom je dat in de toekomst nog eens zoiets gebeurt? We gaan in gesprek met Cor Pijlman, voorzitter van de nieuwe Raad van Commissarissen.

Lees verder

Agenda

De VTW heeft voor u een aantal interessante bijeenkomsten, workshops en symposia op een rij gezet:

26 september: VTW regionale themabijeenkomst (Zwolle)
Leren van elkaar en in gesprek met elkaar. In het kader van de campagne 'Wij toetsen ons toezicht' vindt op 26 september in Zwolle deze regionale themabijeenkomst plaats.

Informatie en aanmelden.

Lees verder