Rad van dilemma's op Dag van Volkshuisvesting - 20-11

Op 20 november organiseert het ministerie van BZK de eerste Dag van de Volkshuisvesting in ‘s-Hertogenbosch. VTW is volop aanwezig op de dag. We nemen er twee VTW Podcasts op, we organiseren een interactieve sessie en we zullen interviews afnemen met deelnemers van de dag.

Het maximaal aantal bezoekers voor de dag is reeds bereikt. Maar bent u ingeschreven? Kom dan ook naar de sessie van de VTW: Draai samen aan het Rad van Dilemma’s. De VTW verzorgt tussen 13:30 en 14.15 deze interactieve keuzesessie. Tijdens de bijeenkomst brengen we verschillende perspectieven en belanghebbenden bijeen. U kunt zich via een app voor deze sessie inschrijven: doe het op tijd, want er is beperkt plaats.

Wat kunt u verwachten?

Rad van Dilemma's: Op dit rad staan lastige volkshuisvestelijke kwesties, variërend van dilemma’s over duurzaamheid en kosten tot dilemma’s over passend toewijzen, solidariteit en samenwerking. Het publiek wordt uitgenodigd om aan het rad te draaien en op het podium te discussiëren over de kwestie. De rest van de zaal kan deze interessante discussies volgen en aan het eind ook hun mening geven.

Stoelen met verschillende perspectieven: VTW brengt tijdens deze sessie mensen met uiteenlopende perspectieven en rollen bij elkaar. Mensen uit het publiek nemen plaats op een stoel die hun rol in de volkshuisvesting vertegenwoordigt, bijvoorbeeld huurder, woningzoekende, commissaris, beleidsmedewerker, bestuurder in het maatschappelijk veld of een professional uit de commerciële bouwsector. Vanuit de verschillende perspectieven gaan we in gesprek over het dilemma dat het rad ons geeft. Elke dilemma-discussie duurt ongeveer 10 minuten, gevolgd door een korte reactie uit de zaal.

We willen de volkshuisvestingsdilemma’s van alle kanten belichten en bespreken.

Podcasts

De VTW neemt ook twee actuele podcasts op. Een podcast over cybersecurity waar we het gaan hebben over de grote corporatiehack van 2022, de rol van toezichthouders bij cybersecurity én het belang van de VTW Digimeter. In de andere podcast is D66 Kamerlid Faissal Boulakjar te gast, met hem gaan we het hebben over de politieke standpunten van D66 op het gebied van volkshuisvesting, ook in vergelijking met andere politieke partijen. Hoe willen zij de wooncrisis te lijf gaan?

Interviews

Tussen 14:30 en 17:30 nemen we interviews op met ons Rad van Dilemma's. Als u ons ziet, kom dan aan het rad draaien om uw perspectief op een volkshuivestelijk dilemma te geven! 

 

 


Terug