Nieuwsbrief 27 juli 2023

Vervolgacties naar aanleiding van het onderzoek van Nieuwsuur

De VTW en Aedes hebben naar aanleiding van de uitzending van Nieuwsuur op 22 juni 2023 over privé woningbezit en het verhuren ervan door commissarissen en bestuurders, besloten om een aantal stappen te zetten.

Lees verder

Mooie bijeenkomsten op de VTW Agenda

In de VTW-agenda staan alle geplande VTW-bijeenkomsten. We nodigen u graag uit. Wees welkom in Heerlen om meer te weten te komen over de uitdagingen en dilemma's van de integrale wijkaanpak. Of kom naar Doorn om over de lastige kwestie 'weerstand in de boardroom' te praten. Of praat mee over de samenwerking tussen woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties en de gemeente op Goeree-Overflakkee. Ook nodigen we u uit onze webinairs vast in uw agenda zetten. 

Lees verder

Zomersluiting VTW Bureau

Van 27 juli tot en met 7 augustus is het VTW Bureau gesloten en telefonisch niet bereikbaar. De VTW Nieuwsbrief zal twee weken niet verschijnen. De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt op 25 augustus.

Lees verder

Masterclasses najaar 2023

Vanaf september biedt de VTW Academie weer volop masterclasses aan voor u als commissaris. Alle masterclasses die in het najaar van 2023 worden gehouden zijn in een brochure gezet.

Lees verder

De VTW Podcasts van de afgelopen maanden

Graag attenderen we u in deze rustigere maanden nog even op onze podcast. Heeft u alle afleveringen al beluisterd? Hier vindt u de onderwerpen van de afgelopen actuele VTW-podcasts op een rij. Allemaal met de onvolprezen advocaat Eelkje van der Kuilen en de altijd scherpe Frank Roerdinkholder (toezichthouder bij RVC Woonwensen en plaatsvervangend directeur - bestuurder bij Domijn).

Lees verder

Woningverdubbelaar helpt vragers en dragers in Beuningen

Hoe creëer je meer woningen in een buurt? Geschikt voor starters en senioren uit de wijk? Woningcorporatie Woonwaarts transformeerde in 7 weken een eengezinswoning in 3 appartementen: de begane grond voor een alleenstaande senior en 2 kleine appartementen voor starters. De jonge starters wilden niet weg uit de wijk en kregen met de ‘woningverdubbelaar’ de mogelijkheid zelfstandig in de buurt te blijven wonen.

Lees verder

Klokkenluidersregeling moet 17 december aangepast zijn

Woningcorporaties met 50 medewerkers of meer moeten ervoor zorgen dat hun klokkenluidersregeling uiterlijk 17 december 2023 is aangepast aan de gedeeltelijk in werking getreden nieuwe Wet bescherming klokkenluiders. Eerder was dat alleen verplicht voor woningcorporaties met 250 of meer medewerkers. Aedes heeft een tijdelijke modelregeling Melding mistanden beschikbaar, die voldoet aan wat vereist is voor woningcorporaties op 17 december.

Lees verder

Actueel: vacatures in de RvC

Op dit moment hebben we 8 vacatures bij 7 corporaties: Woningstichting Heteren, DUWO, IJsseldal Wonen, Wonen Wittem, Rijswijk Wonen, Wold en Waard en Rondom Wonen.

Lees verder