Nieuwsbrief 27 oktober 2022

Korte nieuwsbrief in verband met herfstvakantie

In verband met de herfstvakantie is deze nieuwsbrief korter dan u van ons gewend bent. Volgende week, 4 november a.s., verschijnt weer een uitgebreide versie.

Lees verder

Toezicht in de praktijk: de zelfevaluatie van de RvC - casus 9: “Hoe wordt ongewenst gedrag van de commissarissen bespreekbaar?”

Hoe kun je de zelfevaluatie inzetten om tegenspraak en tegenkracht te organiseren binnen de RvC? Hoe krijg je aandacht voor gedragssignalen? En vooral: hoe maak je de paradigmaverkleving van de raad zichtbaar? In deze aflevering beschrijft Martijn de Loor,  psycholoog en haptonoom, commissaris bij studentenhuisvester SSH en begeleider van zelfevaluaties en VTW-intervisiegroepen, zijn eigen ervaringen en hoe de zelfevaluatie uitkomst kan bieden als commissarissen ongewenst gedrag vertonen.

Lees verder

Online informatiebijeenkomsten in december: zienswijze WSW op Nationale prestatieafspraken

De VTW organiseert op 1, 6 en 9 december a.s. online informatiebijeenkomsten over de zienswijze van het WSW op de Nationale prestatieafspraken (NPA), de aandachtspunten bij de meerjarenbegroting en de dPi in relatie tot de NPA. Rob Rötscheid, bestuursvoorzitter WSW, en Gerd-Jan Weiman, teamleider Accounts WSW, presenteren, informeren en beantwoorden vragen van de leden van de VTW. 

Lees verder

Recensie: ‘Politiek sensitief aan de slag’ van Michel de Visser door VTW-lid Karin Werts

Michel neemt de lezer en specifiek toezichthouders mee in de wereld van de politiek met de grote P en de kleine p.

Lees verder

VTW Academie: Eerstvolgende masterclasses van de VTW Academie

De volgende masterclasses gaan dit najaar nog van start en hebben nog enkele deelnemersplaatsen beschikbaar. Meer informatie over de specifieke masterclass is te vinden door te klikken op de links hieronder.

Lees verder

Actueel: vacatures in de RvC

Op dit moment hebben we 4 vacatures bij 4 corporaties online: bij Area, Sité Woondiensten, Stadlander en Wuta.

Lees verder