Nieuwsbrief 15 april 2022

Fijne Paasdagen!

Het bestuur en het bureau van de VTW wenst alle leden en relaties fijne Paasdagen! Het VTW bureau is maandag 18 april a.s. gesloten. Dinsdag 19 april kunt u weer met al uw vragen bij ons terecht.

Lees verder

Vacature voorzitter Programmaraad VTW Academie

Wat is uw toegevoegde waarde aan de professionalisering van de commissarissen in de corporatiesector?

In de Programmaraad van de VTW Academie is de vacature ontstaan voor de voorzitter van de Programmaraad. De Programmaraad evalueert bestaande opleidingen en initieert en/of beoordeelt nieuwe opleidingen van de VTW Academie.

Lees verder

VTW Academie: masterclass De huurder als consument

In de veranderende tijd waarin we leven, wordt het thuisgevoel van huurders van steeds grotere betekenis. De huurder wordt ook steeds kritischer. De klant is een cruciale strategische partner met een wettelijke verankerde positie. Als corporatie is het meer en meer van belang om in te spelen en inzicht te hebben op de huurdersbeleving en het thuisgevoel van de huurder in hun woning of buurt. Als strategische partner geven huurders belangrijke input voor het verbeteren van de dienstverlening, assetmanagement en wijkaanpak.

Lees verder

Nationaal Isolatieprogramma voor alle huur- en koopwoningen

Het kabinet is gestart met een Nationaal Isolatieprogramma. Het doel van het Nationaal Isolatieprogramma is om 2,5 miljoen woningen te isoleren met een focus op de slecht geïsoleerde woningen met energielabel E, F en G. Van alle 8 miljoen woningen heeft ongeveer 1,5 miljoen woningen nog een energielabel E of slechter. Samen met alle betrokken partijen, waaronder woningeigenaren, VvE’s, verhuurders, huurders, Rijk, gemeenten, ngo’s en marktpartijen, wil het kabinet uiterlijk in 2030 alle slecht geïsoleerde woningen hebben verbeterd. Het kabinet stelt daarvoor in totaal € 4 miljard ter beschikking tot en met 2030.

Lees verder

Actueel: vacatures in de RvC

Op dit moment hebben we 5 vacatures bij 4 corporaties online: bij WOONBEDRIJF, Vechtdal Wonen, Heuvelrug Wonen en Ons Huis. Daarnaast is de VTW op zoek naar een voorzitter voor de Programmaraad van de VTW Academie.

Lees verder

Politiek nieuwsoverzicht 11 april 2022: De Jonge verdedigt 'normeren' tijdens debat Klimaatakkoord gebouwde omgeving

In de Kamer leefden afgelopen week tijdens het debat over het Klimaatakkoord gebouwde omgeving vooral veel vragen over de mate van 'normering' en 'drang' bij het doorvoeren van duurzaamheidsmaatregelen. Met name partijen aan de rechterzijde van de Kamer vrezen voor dwang vanuit de overheid, terwijl partijen ter linkerzijde juist haast wilden maken met het verduurzamen van corporatiewoningen.

Lees verder