Vacature Sr. beleidsmedewerker public affairs en communicatie

08-03-2023 09:54

Door het vertrek van Hans Geurts is er bij het VTW  bureau een vacature vrijgekomen voor een senior beleidsmedewerker public affairs en communicatie (36u). Bent u degene (of kent u iemand) die ons team komt versterken?

Functieomschrijving
Als Senior beleidsadviseur public affairs en communicatie van de VTW ga je vanuit de strategische koers aan de slag om op politieke en bestuurlijk niveau impact te maken. Je volgt de actualiteiten op het gebied van volkshuisvesting en governance op de voet, je zoekt naar trends en (nieuwe) ontwikkelingen in de markt en plaatst dit in de juiste context. Je werkt inhoudelijke proposities uit, organiseert sessies met stakeholders, schrijft beleidsstukken en creëert lobbykansen die je vervolgens benut. Je ondersteunt het bestuur en de directeur proactief en bent mede een verbindende schakel op landelijk niveau. Je onderhoudt onder meer contacten met woordvoerders van politieke partijen, ambtenaren van verschillende ministeries en stakeholders in en om de sector; zoals o.a. Aedes, Autoriteit Woningcorporaties, het platform De Vernieuwde Stad, Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland en het Waarborgfonds Sociale Woningbouw.

Op het gebied van communicatie ben je zowel verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een lange termijnstrategie als het schrijven en beheren van content voor social media, nieuwsbrieven, de website en andere doeleinden etc. Je bewaakt de huisstijl en bent je voor je collega’s het aanspreekpunt voor alle communicatie-uitingen. De VTW organiseert regelmatig live bijeenkomsten, webinars en heeft een goed beluisterde podcast. Deze bereid je inhoudelijk voor en begeleidt ook de uitvoering hiervan, als je het leuk vindt dan kun je daar een actieve rol in spelen. Daarnaast onderzoek je nieuwe mogelijkheden om de dienstverlening naar een hoger plan te tillen. Je werkt nauw samen met het bestuur, de leden, woningcorporaties, leveranciers en natuurlijk het team van VTW dat bestaat uit een directeur, een senior beleidsmedewerker, directiesecretaresse/ledenadministratie en een verenigingssecretaresse.

Interesse?
De VTW  laat zich in deze procedure begeleiden door PolderBanen. De uitgebreide vacature en de mogelijkheid om te solliciteren (t/m 28 maart) staan op de site van Polderbanen. Voor aanvullende informatie kun je bellen met Jeppe Licht of Evi Gasseling via 073-2032098.

 

 

 


Terug naar overzicht

Veel gezocht