Aedes benchmark voor toezichthouders

De Aedes-benchmark wordt in 2017 voor de vierde keer georganiseerd. De benchmark geeft inzicht in de prestaties van woningcorporaties en maakt deze vergelijkbaar met andere corporaties. De benchmarkresultaten bieden een goed startpunt voor toezichthouders voor een gesprek met ‘uw’ corporatie.

Inhoud van de benchmark in 2017
De Aedes-benchmark bestaat in 2017 uit vijf prestatievelden: Huurdersoordeel, Bedrijfslasten, Onderhoud & verbetering, Duurzaamheid en Beschikbaarheid & betaalbaarheid. De afgelopen maanden hebben corporaties hiervoor op grote schaal gegevens aangeleverd. De benchmarkresultaten per corporatie van dit jaar zijn op 21 september gemaild aan elke directeur-bestuurder. Een toelichting op de benchmarkresultaten en de manier hoe deze tot stand zijn gekomen is hier te vinden.
 
Planning publicatie benchmarkresultaten
In de week van 10 november ontvangen directeur-bestuurders de benchmarkpositie en letters (ABC’s) van de benchmark van dit jaar. Op dat moment kunnen corporaties aangeven als zij hun benchmarkresultaten niet openbaar willen maken. Op 23 november maakt Aedes de benchmarkresultaten openbaar tijdens het Aedes-verenigingscongres.

Bijeenkomst voor toezichthouders
Begin 2018 organiseert de VTW samen met Aedes een informatiebijeenkomst over de Aedes-benchmark speciaal voor toezichthouders en bestuurders. Hierin wordt de basis van de Aedes-benchmark toegelicht en hoe toezichthouders de Aedes-benchmark kunnen gebruiken bij het uitoefenen van hun rol. Medio november ontvangt u de uitnodiging voor deze bijeenkomst.


Terug