Ronde tafel VTW / Grant Thornton over de RvC bijdrage aan doelstelling en strategie van de corporatie - 8 september a.s.

Op vrijdag 8 september (9.30 - 13.30 uur) organiseert Grant Thornton in samenwerking met de VTW een Rondetafelsessie op het kantoor van Grant Thornton in Rotterdam. Centraal staat de door de RvC’s van woningcorporaties gewenste bijdrage aan de doelstellingen en strategie. De vraag is uiteraard of deze in lijn is met de opvattingen van de directies/RvB’s. Op grond van de resultaten uit het Commissarissen benchmarkonderzoek lijken daar toch wel wat spanningen te liggen. Vandaar dat wij ingaan op de wensen met betrekking tot de technische en persoonlijke competenties, de informatiebehoefte uitgesplitst naar financiële en niet-financiële informatie en opvattingen over bijscholing en risicomanagement. De opvattingen worden vergeleken met die van de andere benchmarks: beursgenoteerd bedrijf, zorginstelling en leden directies/RvB’s. 

Aalt Klaassen, één van de onderzoekers, presenteert de resultaten. Gastheer Bart Jonker van Grant Thornton is tevens de moderator van de sessie. Guido van Woerkom, onder andere voorzitter VTW en RvC Ymere is als speciale gast aanwezig. Naast zijn ervaring als commissaris heeft Guido ook de nodige bestuurderservaring. Tijdens de Rondetafelsessie gaan wij graag de discussie met u aan om te zien wat beter kan en hoe. Maar ook of de perceptieverschillen tussen RvC en RvB/directie aanleiding zijn om daarover nog eens diepgaand met elkaar van gedachten te wisselen.

Wij hopen u te mogen begroeten en samen al discussiërend te onderzoeken wat wij van de bijeenkomst mee kunnen nemen. Wij zijn er klaar voor. U ook?
Programma en aanmelding via de website van Grant Thornton (let op! dus niet via de VTW).
VTW leden kunnen voor deze bijeenkomst twee PE-punten bijschrijven. 


Terug