Doe mee aan het jaarlijkse commissarissenonderzoek

Hierbij wordt u uitgenodigd mee te doen aan de 9de editie van het jaarlijkse Commissarissen benchmarkonderzoek, Nederlands toonaangevende onderzoek voor de private en semi-publieke sector. De uitkomsten van het onderzoek worden in toenemende mate gebruikt als referentie voor de (zelf)evaluatie van RvC's. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Aalt Klaassen (researcher/consultant) en prof. Herbert Rijken (hoogleraar aan de Vrije Universiteit). Verzameling en verwerking van de gegevens geschiedt door De Man Beheer en Advies.

De VTW meent dat de opzet en kwaliteit van het onderzoek van dien aard zijn dat dit onderzoek de nodige toege­voegde waarde voor onze leden heeft. Diverse leden (94 in 2016) hebben meegedaan aan eerdere edities. Bovendien doen zij dit al een aantal jaren.  

Link naar het onderzoek: http://redirect.datacoll.nl/2017RvC_onderzoek

Waarom deelnemen?
308 commissarissen, 37 leden van directies/RvB’s en 21 secretarissen van RvC’s hebben het afgelopen jaar deelgeno­men aan het onderzoek. De ervaring leert dat nagenoeg alle deelnemers ook de volgende jaren blijven deelnemen, ondanks de ermee gemoeide ruime tijdsinvestering.

Heeft u nog niet eerder deelgenomen?
Wij zien ernaar uit de resultaten ook met u te delen door verstrekking van het onderzoeksrapport en door u te ontmoeten in boeiende, besloten bijeenkomsten, waarin we de resultaten bespreken en gastsprekers uitnodigen hun visie te geven op de resultaten. Het afgelopen onderzoek liet onder andere zien dat VTW-leden op het gebied van bijscholing en permanente educatie één van de voorlopers zijn in commissarisland. Dit jaar wordt naast de repeterende vragen nader ingegaan op de werkgeversrol van de RvC.

Deelnemers aan het onderzoek:
- krijgen het onderzoeksrapport toegestuurd;
- worden door Grant Thornton, de hoofdsponsor van het onderzoek uitgenodigd besloten bijeenkomsten (waaronder exclusief ook voor leden VTW) bij te wonen voor de bespreking van de resultaten;
- maken kans op één van de drie gratis (zelf)evaluaties van uw RvC, ter beschikking gesteld door uitvoerings­partner Board in Balance.

Opzet onderzoek 2017
Vragen over activiteiten, competenties en samenwerking zijn nagenoeg gelijk aan de afgelopen jaren, zodat de trends in de periode vanaf 2008 kunnen worden geanalyseerd. Naast deze repeterende vragen wordt dit jaar aandacht geschonken aan de werkgeversrol, rapportages van commissies naar RvC, tijdsbesteding, vergoedingen en de teamrollen in relatie tot uzelf, de RvC en de RvB.

Uiteraard wordt het onderzoek uitgevoerd op basis van anonimiteit. Resultaten zijn niet te herleiden naar de afzonderlijke respondenten.

Uw keuze: persoonlijk interview of online vragenlijst

Indien u het op prijs stelt deel te nemen op basis van een interview met één van de partners/consultants van Board in Balance, dan kunt u uw contactgegevens sturen naar Dirk Jaap Klaassen (dirk-jaap.klaassen@boardinbalance.com). Wij nemen contact met u op om een afspraak te plannen voor een persoonlijk interview.  

Door onderstaande link aan te klikken komt u rechtstreeks in de vragenlijst. Tot 31 augustus kunt u de vragenlijst invullen. Als u het gebruik van cookies heeft toegestaan, hoeft u de vragenlijst niet in één keer in te vullen, maar kunt u dat in meer keren doen. De gegeven antwoorden van de schermen die u achter u heeft gelaten, blijven bewaard. Als u het plaatsen van cookies heeft geweigerd of wanneer deze verwijderd worden bij afsluiten van de computer, worden uw eerder gegeven antwoorden niet bewaard. U moet dan weer vooraan beginnen.  

Met het invullen van de webbased vragenlijst zijn zo’n 4 a 5 kwartier gemoeid. De tijdsinvestering is groot, maar hiermee levert u een bijdrage aan de verdere professionalisering van het commissariaat binnen onze sector. U kiest zelf welke vragen u wel of niet invult. Een beperkt aantal kenmerkvragen is ‘verplicht’. Hoe meer u en uw collega toezichthouders invullen des te hoger is de toegevoegde waarde.

Link naar het onderzoek: http://redirect.datacoll.nl/2017RvC_onderzoek


Terug