Verslag Algemene Ledenvergadering VTW op 28 juni 2017 en afscheid bestuurslid Bas Jan van Bochove

Op 28 juni jl. vond de Algemene Ledenvergadering van de VTW plaats in Het Oude Magazijn in Amersfoort. In deze ledenvergadering namen we afscheid van bestuurslid Bas Jan van Bochove, die zich niet voor een tweede termijn verkiesbaar stelde. Namens het VTW bestuur bedankte voorzitter Guido van Woerkom Bas Jan hartelijk voor zijn inzet de afgelopen vier jaar, onder meer als vertegenwoordiger van de grote corporaties en als voorzitter van VTW werkgroepen.

 

 Bas Jan van Bochove ontvangt bloemen uit handen van Guido van Woerkom


Agenda ALV

Op de agenda van de VTW stonden onder meer de goedkeuring van het jaarverslag en de jaarrekening 2016 en werd aan de leden instemming gevraagd over de definitieve vaststelling van de lagere vergoeding van de huidige voorzitter t.o.v. de vorige voorzitter. Ook werd de stand van zaken gemeld rond de PE registratie van VTW leden. Afsluitend werd de overeenkomst tussen de VTW en Avicenna, Academie voor Leiderschap ondertekend, waarmee de organsiatie en uitvoering van de VTW masterclasses officieel bij Avicenna werd belegd.

 

 
Afronding 1e fase Toezicht met passie

Onder leiding van Jacobine Geel werd er terug gekeken op de succesvolle beweging 'Toezicht met passie' die de VTW in 2016 is gestart. Inmiddels zijn er vijf bijeenkomsten geweest vol met inspiratie en interactie. De ervaringen en bevindingen uit de vier bijeenkomsten (toezicht en bestuur, toezicht en strategie, toezicht vanuit vertrouwen, toezicht en belanghouders) zijn in een vijfde bijeenkomst bij elkaar gebracht en uitgewerkt in acties en boodschappen voor de komende tijd. Alle essays, reflecties en interviews kunt u vinden op de website www.toezichtmetpassie.nl.

 

Jacobine Geel vraagt reacties uit de zaal over Toezicht met passie 

De keynote speech wordt gegeven door prof. dr. Naomi Ellemers (Universiteit Utrecht) over het gedrag in de boardroom, de interactie tussen bestuur en toezicht en tussen de toezichthouders onderling. Zij is hoogleraar organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht en werkt ook samen met de Autoriteit Financiële Markten om het gedrag in de boardroom te begrijpen en te optimaliseren.

 

Prof. dr. Naomi Ellemers tijdens haar betoog

De beweging Toezicht met Passie gaat door, met passie en overtuiging en samen met alle leden. U krijgt ook in de tweede fase mee wat u als toezichthouder nodig heeft om mee te doen met de beweging, op weg naar de toezichthouder van de toekomst, zodat u in uw eigen RvC/RvT met passie toezicht kan houden op uw corporatie.


Terug