Nieuwe filosofische trainingsreeks voor commissarissen en toezichthouders

Afgelopen jaar heeft OVERDENKWERK een filosofische trainingsreeks georganiseerd voor commissarissen en toezichthouders. De trainingsreeks is uitstekend beoordeeld door de deelnemers (8,3) en er bleek veel animo voor een vervolgreeks.

Lees hier een reactie van een deelnemer:

“De filosofische sessies bieden een echt onderscheidende impuls aan je denken als toezichthouder/bestuurder. Ze hebben mijn kijk en gedachten verrijkt. De verschillende filosofische perspectieven verbreden mijn oriëntatie en uiteindelijke oordeelsvorming als bestuurder/toezichthouder. De sessies waren professioneel voorbereid en plezierig gepresenteerd met afwisselende goede interactie met de deelnemers.” - Maudy Hylkema –RvT Kinderopvang Het Steigertje/ Stichting MEE Plus en districtsdirecteur Careyn

Deze nieuwe filosofische trainingsreeks voor commissarissen en intern toezichthouders 2017 gaat onder meer in op de volgende vragen:
- Durft u in de waarheid te geloven zonder in dogmatisme te vervallen?
- Is het slim om als toezichthouder uw emoties opzij te zetten bij grote beslissingen? Of is het juist rationeel om op uw gevoel af te gaan?
- Hoe geeft u vrijheid aan het bestuur, zonder tegelijkertijd de controle te verliezen?
- En begrijpt u de inhoud van alle modieuze managementbegrippen en wanneer hebben we te maken met pseudoproblemen?
- Als u echte fundamentele verandering in uw eigen denken wilt, dan kiest u voor filosofische twijfel. Na elke sessie gaat u naar huis met vele vragen, de basis voor nieuwe perspectieven en ideeën. Het helpt u om zelf op zoek te gaan naar de essentie van uw werk als commissaris of intern toezichthouder.

In vier sessies gaan we deze vier boeiende thema's behandelen (zie bijlage voor het hele programma):

Woensdag 25 januari 2017  - Filosofische denksessie 1 Waarheid
Woensdag 15 februari 2017 -  Filosofische denksessie 2 Vrijheid
Woensdag 15 maart 2017 - Filosofische denksessie 3 Taal
Woensdag 5 april 2017 - Filosofische denksessie 4 Rationaliteit
Alles sessies zijn van 13:00 - 20:00 uur, inclusief diner met wijn. Inschrijven kan online via: www.overdenkwerk.nl

U kunt de hele reeks volgen voor een gereduceerd bedrag van 1375 euro (excl. btw). Inschrijven voor losse sessies is ook mogelijk. De kosten voor losse sessies bedragen 395 euro (excl. btw) per sessie. Alle prijzen zijn inclusief middag- en avondarrangement en trainingsmateriaal.

Deelname aan de trainingen leveren u 20 PE punten (zie PE-aanbod van de VTW) op in het kader van de Permanente Educatie (5 punten per sessie).
De trainingsreeks wordt georganiseerd door OVERDENKWERK in samenwerking met wetenschappers van diverse universiteiten, waaronder de Universiteit van Tilburg en de Radboud Universiteit Nijmegen. De locatie is het prachtige Landgoed ISVW in Leusden: https://www.landgoedisvw.nl/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Flipse via: info@overdenkwerk.nl


Terug