Congres Leiderschap op 24 november a.s. met voorafgaand drie rondetafelgesprekken

Welk type leiderschap is er tegenwoordig nodig van bestuurders en commissarissen van woningcorporaties? Aedes, Nederlandse Vereniging Bestuurders Woningcorporaties (NVBW) en de VTW organiseren over dit thema in de middag van 24 november 2016 een congres voor haar leden. In juni en september 2016 vinden er drie rondetafelgesprekken plaats over het thema leiderschap die de inhoudelijke opmaat vormen voor het middagcongres. De doelgroep van dit congres zijn bestuurders en commissarissen.

Bestuurders en commissarissen van woningcorporaties zijn van harte welkom om hun visie te geven op leiderschap tijdens de drie thematisch geordende rondetafelgesprekken. Wat vraagt de toenemende complexiteit en normering in het werkveld van woningcorporaties aan leiderschap? Hoe vindt bestuur en intern toezicht van de organisatie zo optimaal mogelijk aansluiting bij wat er speelt in de samenleving en in de organisatie? En hoe persoonlijk mag leiderschap zijn?

Data
De rondetafelgesprekken vinden plaats van 10.00 tot 12.00 uur met inloop vanaf 9.30 uur en aansluitend een lunch. Locatie voor de drie rondetafelgesprekken is BOVAG, Kosterijland 15, 3981 AJ Bunnik. Karin van Dreven, directeur-bestuurder van Haag Wonen, leidt de gesprekken.

24 juni 2016
Thema: Wat dragen de persoonlijkheidskenmerken van de leider bij aan de kwaliteit van het bestuur en het succes van de organisatie?

Inleidende sprekers zijn René Weijers en Marion Gout-van Sinderen. René Weijers is zelfstandig bestuursadviseur en adviseert bedrijven, non-profit organisaties en overheden. Hij schreef onder andere het boek Dienen en deugen. Marion Gout-van Sinderen was tot juli 2014 president-directeur bij ProRail. 

2 september 2016
Thema: Wat betekenen de externe ontwikkelingen voor de organisatie en wat vraagt dit van leiderschap?

Inleidende spreker is Sander Bais, theoretisch natuurkundige en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef onder andere het boek Kwanta, kwinkslagen & kwakzalvers.

9 september 2016
Thema: Welke toekomstige externe ontwikkelingen zien we en wat vraagt dit van leiderschap? Inleidende spreker is Pauline van der Meer Mohr, zij was van 2010 tot 2015 voorzitter van het college van bestuur van Erasmus Universiteit Rotterdam.

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan een of meerdere rondetafelgesprekken? Meld u dan hier aan. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per rondetafelgesprek.
Aan de rondetafelgesprekken worden PE-punten toegekend.
Meer informatie over het programma en aanmelden voor het congres van 24 november volgt na de zomer.

Contact
Wilt u meer weten over de rondetafelgesprekken en het congres? Of heeft u vragen?
Als commissaris kunt u contact opnemen met Albert Kerssies (VTW) a.kerssies@vtw.nl. Als bestuurder kunt u contact opnemen met Marc van Rosmalen (Aedes), via m.vanrosmalen@aedes.nl.


Terug