VTW vraagt uw input voor verbeteringen Woningwet

Het ministerie van BZK heeft voorstellen om verbeteringen aan te brengen in de Woningwet in consultatie gebracht. De VTW gaat een reactie geven en roept commissarissen op daar input voor te geven.

Veegwet

Er zijn twee consultaties. De eerste consultatie gaat over voorstellen om de Woningwet aan te passen. Daarbij worden ook technische wijzigingen voorgelegd in de Huisvestingswet, Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte en Wet op de huurtoeslag (Veegwet). Het is de bedoelding dat de wetswijzigingen in april 2016 aan de Tweede Kamer en daarna aan de Eerste Kamer worden aangeboden. Dan zouden de wijzigingen op 1 januari 2017 van kracht worden. Zie: https://www.internetconsultatie.nl/veegwetwonen.

BTIV

Tegelijkertijd zijn voorstellen in consultatie gegaan voor aanpassingen in het Besluit toegelaten instellingen volkshuisvesting (BTIV). Planning is om een voorstel in februari 2016 naar de Tweede Kamer te sturen. Inwerkingtreding kan dan op 1 juli 2016, maar is uiteraard afhankelijk van behandeling in de Tweede Kamer. Zie: https://www.internetconsultatie.nl/technischewijzigingenbtiv.

Deel uw ervaringen

Vanuit de leden krijgt de VTW al regelmatig terugkoppeling over onduidelijkheden en knelpunten in de Woningwet. Daar maken we reeds een overzicht van. Graag horen we van u wat uw ervaringen zijn met de uitvoering van de Woningwet. Waar loopt u als individuele commissaris of als RvC / RvT tegenaan? Wat kan er nog verbeterd worden?
Wij ontvangen uw reacties graag uiterlijk woensdag 9 december via bureau@vtw.nl.


Terug