Ruim 30% van de VTW-leden maakt gebruik van online PE-registratiesysteem; 40% hiervan behaalt 10-urennorm in 10 maanden

Meer dan 500 leden hebben de door hen gevolgde PE-activiteiten en behaalde PE-punten geregistreerd in het systeem van de VTW. Ongeveer 980 leden deden dat nog niet. Alle VTW-leden moeten eind 2016 minimaal 10 PE-punten / 10 uren hebben geregistreerd voor gevolgde PE-activiteiten.

De ruim 500 leden registreerden over de afgelopen tien maanden PE-punten voor hun deelname aan ongeveer 1.200 PE-activiteiten. Ruim veertig procent hiervan behaalde 10 PE-punten of meer.

Van de gevolgde PE-activiteiten is 17 procent gericht op de ontwikkeling van competenties van commissarissen. De overgrote meerderheid is gericht op de ontwikkeling van kennis en beroepsvaardigheden van commissarissen.

Woningwet
De verplichting tot permanente educatie is een lidmaatschapseis van de VTW en opgenomen in de vernieuwde Governance Code Woningcorporaties die per mei 2015 van kracht is. Ook de Woningwet 2015 bepaalt dat leden van de Raad van Commissarissen hun kennis moeten blijven ontwikkelen. De permanente educatie kan aan de orde komen in het gesprek met Raden van Commissarissen bij de uitvoering van audits door de Woon autoriteit.

Ook uw PE-punten registreren?
Ga naar de VTW-website. Kies Registreer uw PE-punten in het uitklapmenu van 'Permanente educatie in de paarse balk links bovenaan of kies Leden Login. Log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Als u bent ingelogd kunt u in het 'Dashboard' aangeven wanneer u tot commissaris bent benoemd en ziet u direct hoeveel PE-punten u (nog) moet behalen en heeft behaald.

Klik op ‘PE-punten' in het menu links en vervolgens op ‘PE-punten toevoegen’ rechts bovenaan.

Registreer uw PE-punten door de PE-activiteit te selecteren die u heeft gevolgd via 'PE-activiteit selecteren’ (dit is alleen mogelijk als de PE-aanbieder de PE-activiteit via PE-aanbod op de VTW-website heeft geplaatst) of door de gevraagde gegevens zelf in te vullen.

Inloggegevens kwijt?
Weet u niet met welk e-mailadres u moet inloggen, probeer dan eerst of deze hier wordt herkend. Wordt uw e-mailadres niet herkend, neem dan contact op met de VTW.
Weet u niet wat uw wachtwoord is, vul dan eerst uw e-mailadres in en klik dan op Wachtwoord vergeten?


Terug