Startbijeenkomst 'Woningwet op weg' op 17 juni a.s.

Op 1 juli gaat de nieuwe Woningwet 2015 in. Oriënteert u zich op de gevolgen van de wet voor uw organisatie? Wilt u het fijne weten van de invoering van de wet, governance, prestatieafspraken, corporatiefinanciën of de rol van huurders? Bent u op zoek naar voorbeelden en inspiratie van andere organisaties? Wilt u bijgepraat worden door experts? Meld u dan aan voor de Woningwet Op Weg bijeenkomst, woensdag 17 juni in Nieuwegein.

Programma

Na de lunch zijn er workshops:

I.1 Prestatieafspraken maak je zo
Met een goed gestructureerde cyclus voert u het juiste gesprek over de gewenste woonvoorraad, voorgenomen investeringen en betaalbaarheid. Er is een leidraad in ontwikkeling; test u de bètaversie mee?

I.2 Huurders aan tafel
Marije Pruis-Jansen en Guus Terlingen begeleidden vanuit bureau FRAEY diverse trajecten waarin gemeente, huurders en corporatie tot prestatieafspraken kwamen. Ze nemen u mee vanuit het perspectief van de huurders.

I.3 Goed bestuur
Bij goed bestuur hoort goed intern en extern toezicht. Verken met de experts van VTW, de Autoriteit Woningcorporaties en BZK hoe dit samenspel genaamd governance, het beste werkt.

I.4 Spoedcursus corporatiefinanciën
Maak kennis met deze methode onder leiding van Fleur Elderhorst van BNG Advies.

I.5 Praat mee in het beleidscafé
Beleidsdilemma’s en de Woningwet: onder de deskundige leiding van Platform 31 krijgen bestuurders een plek aan de stamtafel voor een inspirerend debat. Andere gasten zijn van harte welkom en denken mee.

I.6 Volkshuisvesting nieuwe stijl
Hoe vullen woningcorporaties hun kerntaken effectief en modern in? In deze workshop een keur aan inspirerende ervaringen uit de praktijk.

I.7 Alles wat je zeker wilt weten maar nog niet hebt gevraagd
De Woningwet is fors vernieuwd, gedetailleerd en complex. Stel uw prangende vraag aan de experts van BZK. Zij halen alles voor u uit de kast.

I.8 De wooncoöperatie: een charmant alternatief
De nieuwe Woningwet biedt mogelijkheden om een wooncoöperatie te beginnen. Laat u inspireren door enkele pioniers.

I.9 Routeplanner light
Laat u de weg wijzen aan de hand van een ‘lightversie’ van de routeplanner die woningcorporaties kunnen gebruiken tijdens het implementatietraject. 

Aanmelden kan bij het ministerie van BZK via een mail aan Victor Steultjens, met als onderwerp: "JA, ik meld mij aan voor de Woningwet op Weg startbijeenkomst op 17 juni 2015." Mail aan: victor.steultjens@minbzk.nl.


Terug