Hulpmiddelen zelfevaluatie

De tijd van de zelfevalutie bij de meeste RvC's breekt weer aan. De VTW heeft diverse hulpmiddelen ontwikkeld om u daar bij te helpen.

VTW Handreiking

Wilt u zich inlezen op het gebied van professionalisering door zelfreflectie? Klik HIER om de online versie van de VTW handreiking professionaliseren door zelfreflectie in te zien.

VTW Toezichtspel

Zoekt u inspiratie om het gesprek binnen de RvC op gang te brengen? Gebruik het VTW Toezichtspel. Met dit kaartspel kunt u samen met uw RvC op een andere manier het gesprek aangaan over vraagstukken en dilemma’s die u in uw toezichthoudende werk tegenkomt. Het Toezichtspel is digitaal beschikbaar en als hard copy kaartspel, met in totaal 48 kaarten, verdeeld over 16 stellingen, 16 vragen en 16 ideeën die u kunnen helpen en ondersteunen. Klik HIER voor de digitale versie van het VTW Toezichtspel. Of bestel voor €25 via dit formulier een hard copy exemplaar van het VTW Toezichtspel en ontvang het per post.

Zelfevaluatie online

Zelfevaluatie Online is een survey met circa 60 governance-proof vragen. Hieruit volgt een rapportage inclusief een benchmark, waarmee u zichzelf kan vergelijken met de resultaten uit meer dan 2000 eerder ingevulde surveys. In een oogopslag ziet u de bespreek- en verbeterpunten voor een inhoudelijke dialoog over de effectiviteit van uw raad. Klik HIER voor een kostenindicatie, de Q&A en om een voorbeeldrapportage in te zien. 

Externe begeleiding

1 keer per 2 jaar moet de evaluatie van uw raad plaats vinden onder begeleiding van een externe begeleider. Wilt u een objectieve begeleider inhuren om uw zelfevaluatie te faciliteren? Huur dan een gespecialiseerd adviesbureau in. Klik HIER voor een lijst van adviesbureaus op onze website.

VTW Digimeter

Sinds oktober 2023 kunt u gebruik maken van de VTW Digimeter. Dit is een online checklist, ontwikkeld door de Digitalisering-werkgroep van de VTW waarmee RvC’s hun eigen digitale volwassenheid en dat van hun corporaties kunnen bepalen. De checklist bevat 30 stellingen verdeeld over 6 digitaliseringsgebieden. Alle leden van de RvC kunnen dit invullen. Ook kunt u uw bestuurder uitnodigen om de Digimeter in te vullen. Na het invullen ontvangt u een rapport, met een handig spindiagram om uw digitale volwassenheid te vergelijken met de benchmark. Hierbij wordt rekening gehouden met de grootte van uw corporatie. Klik HIER om de VTW Digimeter in te vullen.

Wij wensen u veel succes met uw zelfevaluatie.


Terug