VTW

Toezichtspel

In het voorjaar van 2021 heeft de VTW het Toezichtspel ontwikkeld, speciaal voor RvC's / RvT's. Met dit kaartspel kunt u samen met uw RvC op een andere manier het gesprek aangaan over vraagstukken en dilemma’s die u in uw toezichthoudende werk tegenkomt. Door middel van stellingen, vragen en ideeën kan het VTW Toezichtspel u helpen en ondersteunen, bijvoorbeeld bij uw zelfevaluatie, heisessie of bij specifieke thema’s die u wilt bespreken. Ook kan deze gebruikt worden tijdens de sollicitatieprocedure voor een nieuw RvC-lid.

Toezichtspel

Het VTW Toezichtspel is een volledig geactualiseerde versie van de kaartenset ‘Wij toetsen ons toezicht’ die in 2013 gemaakt is ter ondersteuning van de VTW campagne ‘De aanspreekbare commissaris’. Destijds heeft Derk Windhausen in opdracht van de VTW de kaartenset gemaakt. Een deel van de onderwerpen die toen aan bod zijn gekomen, blijken ook vandaag nog toepasbaar te zijn. Om het geheel op de huidige situatie aan te laten sluiten, heeft een VTW werkgroep, bestaande uit Rixt Heegsma, Aad de Jonge en Karin Broekhuizen, meegewerkt aan dit VTW Toezichtspel. Wij danken hen hartelijk voor hun medewerking, input en suggesties.

Hoe te spelen

Het spel bestaat uit 16 stellingen, 16 vragen en 16 ideeën om u te prikkelen, te inspireren en aan het denken te zetten over toezichthouden. De maatschappelijke aanspreekbaarheid en Toezicht met Passie staan daarbij centraal.

Het VTW Toezichtspel is in vier varianten te spelen: de snelle variant, de grondige variant, de terugkerende variant en de workshop variant. Uitleg over de varianten en de verschillen daartussen vindt u bijgesloten bij de kaarten.

Een overzicht van de kaartenset vindt u hier (pdf)

De losse kaarten vindt u hier (pdf)

Set in hard copy bestellen?

Stuur dan een email naar bureau@vtw.nl

 

Ga anders in gesprek met het Toezichtspel. 
Toets uw toezicht bij zelfevaluatie, sollicitatie of gewoon tussendoor.