PE-commissie gestart

Op 5 maart is de PE-commissie gestart. Deze door het VTW bestuur ingestelde commissie heeft de taak Permanente Educatie van commissarissen te bevorderen in het kader van effectief toezicht op woningbouwcorporaties. Zij zal de toezichthouders daarvoor handreikingen bieden en zal periodiek, met de branche, nagaan in hoeverre corporaties daarnaar op weg zijn. De commissie adviseert het bestuur jaarlijks over de voortgang en verbetermogelijkheden. In 2018 evalueert de commissie het PE systeem.

De vier commissieleden zijn geselecteerd door de commissie van aanbevelingen en beroep. Hierbij is vooral gekeken naar diversiteit en aanvulling van kennis en ervaring op het gebied van HRM en PE in verschillende sectoren en corporaties. De voorzitter van de PE-commissie is, op voorstel van de commissie van aanbeveling en beroep, lid van de vereniging.

Samenstelling PE-commissie
De commissie staat onder voorzitterschap van Ineke Donkervoort (lid RvC Stichting Woonborg en lid RvC Lefier) en bestaat verder uit: Ans Cuijpers (plaatsvervangend voorzitter RvC Stichting Woonbedrijf), Luurt van der Ploeg (lid RvC Woningstichting Buitenlust) en Anita van der Wal (lid RvC Staedion).

PE-commissie

Op de foto van links naar rechts: Anita van der Wal, Luurt van der Ploeg, Ineke Donkervoort en Ans Cuijpers

 


Terug