VTW organiseert bijeenkomst om diversiteit en verscheidenheid in boardrooms te stimuleren

Op 10 april organiseert de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) de bijeenkomst: 'Diversiteit: een diverse raad is goud waard'. Op deze bijeenkomst, voor genodigde leden, komt ook de top zes van veelgevraagde searchbureaus. Het doel is om samen een Actieagenda Diversiteit te maken en zo diversiteit en verscheidenheid in de boardrooms te bevorderen.

Ondanks de toenemende erkenning van het belang van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid in Nederlandse boardrooms, is er nog veel werk te verzetten. Toezicht houden in een complexe sector vereist een brede blik en diverse perspectieven, maar de huidige stand van zaken laat zien dat we nog ver verwijderd zijn van waar we wensen te zijn op het gebied van diversiteit (denk hierbij onder meer aan multiculturele achtergrond, functie, gender, leeftijd en persoonlijkheid).

Actieagenda Diversiteit

Om vooruitgang te boeken is het cruciaal om openlijk te praten over onze blinde vlekken en obstakels. Deze bijeenkomst zal een platform zijn voor dergelijke discussies, zowel tussen deelnemende leden als met de searchbureaus. Maar het gaat niet alleen om praten; acties zijn nodig. Daarom maken we op deze dag samen een Actieagenda Diversiteit, die actief zal worden uitgedragen door VTW, de deelnemende commissarissen en de searchbureaus.

Routekaart

De Actieagenda zal een levendige routekaart zijn voor toekomstige acties. In juni dit jaar organiseert de VTW een bijeenkomst voor searchbureaus waarin de actiepunten uit de agenda centraal zullen staan. Bovendien zal het onderwerp diversiteit natuurlijk worden geïntegreerd in de meerjarenstrategie 2025-2028 van VTW. En we plannen een vervolgbijeenkomst na twee jaar met alle deelnemers van deze bijeenkomst.

Meer lezen


Terug