Commissarissenonderzoek 2014/2015: Werkgeversrol RvC leidend

Uit het jaarlijkse Commissarissenonderzoek van Grant Thornton blijkt dat de RvC zijn werkgeversrol (het selecteren, benoemen, evalueren en remunereren RvB) de hoogste prioriteit geeft. Dit is ten koste gegaan van de informatievoorziening, die overigens nog steeds qua belang in de top staat evenals de toezichthoudende taak.

De laagste prioriteit is nog steeds weggelegd voor relatiebeheer (met aandeelhouders en overige belanghebbenden). Aan het commissarissenonderzoek namen 216 commissarissen en 5 secretarissen van RvC’s deel. Wilt u meer lezen over de conclusies uit het onderzoek? Deel 1 van het commissarissenonderzoek 2014/2015 is nu digitaal beschikbaar: Grant_Thornton_Commissarissenonderzoek_2014_2015

Uitnodiging: discussieer mee tijdens interactieve sessies! De VTW organiseert met Grand Thornton sessies voor commissarissen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt ingegaan op de resultaten van het onderzoek en met elkaar besproken wat deze uitkomsten betekenen voor het vakgebied van de commissaris en good governance.

De volgende sessies staan inmiddels gepland:

13 maart: 'Evaluatie RvC en RvB: hoe doen we dat?' (goed voor 2 PE punten). Voor deze sessie kunt u zich helaas niet meer aanmelden, er wordt gezocht naar een datum om een extra sessie te organiseren.6 maart: 'Hoe anders zijn commissarissen van woningbouwcorporaties?' (goed voor 2 PE punten). U kunt zich voor deze sessie inschrijven via de persoonlijke link in de mail die u op 2 februari jl heeft ontvangen of via 030-2525785.

Meer informatie? Wilt u meer informatie over het onderzoek? Neem dan contact op met Bart Jonker, Partner Assurance & director International Business Centre (T 088 - 6769265, E bart.jonker@gt.nl).

 


Terug