Interactieve Online Sessie voor Toezichthouders: 'Teamwerk dat telt' - 7 november 2023

Op dinsdag 7 november van 15.00 tot 16.00 uur organiseren VTW en NVTZ een exclusieve online sessie voor toezichthouders in de woningcorporatiesector en de zorg- en welzijnssector. Slechts 20 deelnemers kunnen deelnemen, waarvan 10 plekken ingeruimd zijn voor VTW-leden.

Een effectief toezichthoudend team vereist meer dan alleen goede individuele commissarissen. Tijdens deze sessie zal Puck Dinjens u begeleiden door de fasen van teamvorming binnen de raad van toezicht. U leert hoe uw raad als team kan functioneren, met aandacht voor complementariteit, gedeelde toezichtvisie en effectieve teamlering.

Na de inleiding kunt u vragen stellen en ervaringen delen. VTW en NVTZ willen u praktische handvatten bieden om de teamvorming binnen uw raad te versterken.

Aanleiding van deze interactieve online dialoogsessie zijn de uitkomsten van het langjarig onderzoek dat VTW en NVTZ in 2021 zijn gestart en dat periodiek wordt herhaald. Hieruit blijkt dat toezichthouders die aan het onderzoek deelnamen gemiddeld minder dan 10 uur per jaar besteden aan teamontwikkeling en dat bijna 35 procent nog nooit een training op het gebied van teamontwikkeling heeft gevolgd. In 2024 zullen ook online sessies plaatsvinden over dialoog met stakeholders en toezicht op netwerkorganisaties.

Spreker Puck Dinjens heeft ruime ervaring in governancevraagstukken en is een ervaren adviseur op dit gebied. Vanuit Governance in Balans adviseert zij toezichthouders zowel over inhoud en inrichting van governance als over de samenstelling en de cultuur en het gedrag van de raad. Zij is docent en evaluator bij NVTZ Academie, (kern)docent bij VTOI-NVTK Academie en VTW Academie en tevens programmadirecteur bij Governance University

Mis deze kans niet om uw inzicht in teamvorming te verdiepen. Meld u snel aan, want er is beperkte beschikbaarheid voor deelname.

Meer informatie en aanmelden


Terug