Kom naar de VTW Regiobijeenkomst en ontdek de toekomst van de Nuinhofwijk!

Wonen Zuid staat voor een uitdagende taak - de integrale wijkaanpak van de historische spoorkolonie Nuinhofwijk uit 1919 in Nuth. Samen met belangrijke partners zoals de gemeente Beekdaelen, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Monumentencommissie, Stadsregio Parkstad Limburg, Provincie Limburg en bewoners(organisaties) hebben ze een ambitieus plan ontwikkeld voor deze unieke wijk. Op 31 augustus houdt de VTW samen met Wonen Zuid hier een bijeenkomst.

De Nuinhofwijk heeft een Rijksmonumentale status en een versnipperd eigendom, waardoor het vinden van een gedragen oplossing een complexe uitdaging is geworden. Maar Wonen Zuid heeft niet stilgezeten. Na uitgebreid onderzoek en het verkennen van verschillende scenario's is er recentelijk een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de gemeente voor een integrale aanpak van de wijk. Een ontwikkeling die zich zal verspreiden over een periode van maar liefst 10 jaar, waarin alle huur- en koopwoningen worden aangepakt en aanzienlijke investeringen zullen worden gedaan. Een totaalbedrag van maar liefst € 60 miljoen zal de komende jaren door de betrokken partijen worden geïnvesteerd.

Ook voor bestuurders en andere belanghebbenden

En nu is het uw kans om de toekomst van de Nuinhofwijk van dichtbij te ontdekken! We nodigen u uit voor de VTW Regiobijeenkomst, waar de uitdagingen en dilemma's van dit unieke project vanuit diverse perspectieven zullen worden belicht en besproken. Deze bijeenkomst is niet alleen bedoeld voor commissarissen, maar ook voor bestuurders en belanghebbenden uit de omgeving. Een kans om samen in gesprek te gaan, waardevolle inzichten te delen en de kracht van samenwerking te ervaren.

Beeld: DirkvdM uit en.wikipedia.org, CC BY-SA 3.0

Unieke locatie

En als kers op de taart vindt deze inspirerende bijeenkomst plaats op een prachtige locatie - het Glaspaleis in Heerlen. Dit architectonische meesterwerk, ontworpen door niemand minder dan Frits Peutz in 1933, is niet alleen een Rijksmonument, maar ook een multidisciplinaire culturele instelling. Het staat zelfs op de lijst van de 1.000 belangrijkste gebouwen van de 20e eeuw volgens de International Union of Architects. Een unieke en inspirerende setting om in te leren, te netwerken en te genieten van de bijeenkomst.

Kom naar de VTW Regiobijeenkomst en stap samen met ons de toekomst van de Nuinhofwijk binnen! 

Tijdsindeling programma:

Kom naar de VTW Regiobijeenkomst en neem deel aan een inspirerende en waardevolle ervaring. Kijk hier voor meer informatie over dit evenement en meld u aan.

 


Terug