Nieuwe medewerker bij VTW

'Graag stel ik mezelf aan u voor. Mijn naam is Pleuni Koopman, aangenaam! Sinds juli 2023 ben ik Senior Beleidsmedewerker Communicatie en Public Affairs bij de VTW. Ik ben net begonnen en deze nieuwsbrief is de eerste communicatie-uiting waaraan ik heb mogen werken.'

In dit stukje vertel ik u waar ik vandaan kom en wat ik meebreng naar de VTW. Ik ben een nieuwsgierige communicatieprofessional uit Amsterdam, met veel interesse in maatschappelijke en democratische vraagstukken, participatie en volkshuisvesting. Daarnaast ben ik een trotse moeder van drie dochters.

Een korte samenvatting van mijn carrière: ik was tekstschrijver en journalist voor diverse opdrachtgevers (zo heb ik veel reisverhalen geschreven over en vanuit Zuid-Amerika). Daarna werkte ik als Hoofd Communicatie voor de landelijke vereniging van actieve bewoners, LSA (tijdens de periode van de Vogelaar-wijken, een tijd waarin actieve bewoners, gemeenten en woningcorporaties een sterke samenwerking hadden). Mijn laatste functie was Strategisch Beleidsadviseur bij Stichting !WOON, waar ik huurdersorganisaties heb geadviseerd en ondersteund. Deze organisaties, zoals Stichting Huurders Ymere Amsterdam, hebben me veel geleerd over volkshuisvesting vanuit het perspectief van huurders. Wat betekent het gevoerde beleid van woningcorporaties en de overheid daadwerkelijk voor de huurders?

En nu mag ik aan de slag voor VTW, een krachtige vereniging die zich inzet om de volkshuisvesting te versterken. Ik vind het geweldig om in deze turbulente tijden vanuit de strategische koers impact te kunnen maken. Om bij te dragen aan sterk en efficiënt intern toezicht op woningcorporaties, waarbij ik altijd oog heb voor het perspectief van de huurders. Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten tijdens een van de VTW-bijeenkomsten!

Wilt u eerder kennismaken? Bel dan even naar 06-46879928.'


Terug