Publicatie Voorzitters aan het woord

‘Voorzitters aan het woord’ is de titel van de nieuwste publicatie van de VTW over intern toezicht bij woningcorporaties. Acht voorzitters van een RvC/RvT geven hun visie op de rol van voorzitter evenals de dilemma’s en uitdagingen die zij daarbij ervaren.

De VTW wil met de publicatie ‘Voorzitters aan het woord’, een handreiking bieden bij het uitoefenen van hun eigen functie. De acht interviews laten diverse stijlen van leiderschap zien én laten zien hoe acht heel verschillende personen een vergelijkbare functie uitoefenen: die van voorzitter van een raad van commissarissen of raad van toezicht. Hoewel hun achtergronden verschillen, ze allemaal hun eigen accenten leggen en hun eigen invulling aan hun rol geven, zijn de overeenkomsten er ook: grote maatschappelijke betrokkenheid, het verantwoordelijkheidsbesef tegenover de belanghouders en voor het optimaal functioneren van ‘hun’ raad als team.

Deze verdiepende gesprekken met Hildegard Pelzer van Governance Support zijn eerder afzonderlijk gepubliceerd in de e-NIEUWS van de VTW. In deze publicatie zijn ze gebundeld en voorzien van een inleidend hoofdstuk ‘Over de rollen van de voorzitter’ en twee afsluitende hoofdstukken met ‘Aandachtspunten voor de voorzitter’ en ‘Aandachtspunten voor de commissaris’.

Leden van de VTW hebben al een brief ontvangen over deze publicatie met link naar de pdf versie van de publicatie. U kunt deze ook hier vinden.

Wilt u een fysiek exemplaar bestellen? Dan kunt u een e-mail sturen naar bureau@vtw.nl.
De kosten per exemplaar bedragen 15 euro.


Terug