Bijeenkomst 13 maart: Evaluatie RvC en RvB, hoe doen we dat?

Op 13 maart organiseert Grant Thornton in samenwerking met de VTW in haar kantoor in Rotterdam van 9.30 uur tot circa 13.15 uur een bijeenkomst voor commissarissen. Een deel van de resultaten van het commissaris benchmarkonderzoek 2014-2015 wordt daar gepresenteerd en besproken. Centraal staat de evaluatie van het functioneren van RvC en van de RvB. Dit is één van de weinige gebieden, waar de commissarissen van woningcorporaties ook de nodige verbeterwensen hebben.

De opvattingen van de woningcorporatiesector worden vergeleken met die van andere benchmarks. Aalt Klaassen, één van de onderzoekers, zal de resultaten presenteren en is tevens de moderator van de bijeenkomst. Als speciale gast is aan­wezig Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen, voorzitter van de RvB van Woonbron in Rotterdam. Naast zijn bestuurderser­varing heeft Bert ook de nodige ervaring als commissaris. In die hoedanigheid kan hij zowel over de RvC als de RvB genoeg meegeven. Het is evenwel niet de bedoeling dat alleen Bert en Aalt aan het woord zijn. De bijeenkomst is zo ingericht dat wij graag met u de discussie aangaan om te zien wat beter kan en hoe.

Wij hopen u te mogen begroeten en samen al discussiërend te onderzoeken wat wij van die bijeenkomst mee kunnen nemen. Wij zijn er klaar voor. U ook?

VTW leden kunnen voor deze bijeenkomst 2 PE punten bijschrijven. U kunt u aanmelden voor deze bijeenkomst via: bureau@vtw.nl

Indicatief programma:
9.30 uur ontvangst
10.00 welkom door gastheer en Albert Kerssies
10.05 presentatie Aalt Klaassen
10.30 uur discussie over het functionaren van RvC en RvB. Wat kan beter en hoe?
met o.a. Bert Wijbenga van Nieuwenhuizen
11.00 uur korte pauze
11.10 uur vervolg discussie met afrondend woord van gastheer
12.15 uur eenvoudige (sta-/loop) lunch
13.15/13.30 uur einde

Het adres van Grant Thornton is:
Gedempte Zalmhaven 4 E
3011 BT Rotterdam


Terug